O salata festiva inspirata de la Simona Callas.
Cartofii se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, cu o lingurita de sare.
Morcovii se curata de coaja, se taie in jumatati si se pun la fiert intr-un alt vas cu apa cat sa ii acopere si cu o jumatate de lingurita de sare.
Se mai adauga apa pe parcursul fierberii in ambele cazuri daca legumele nu sunt fierte complet.
Dupa ce legumele au fiert, se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.
Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cea mare.
Pe un platou se asaza inelul de la o tava detasabila (18 cm diametru) si se pune stratul de cartofi.
Se desfac conservele de ton. Se scurge carnea de ulei, apoi se asaza peste stratul de cartofi.
Se curata ouale de coaja.
Se dau albusurile pe razatoarea cea mica si se asaza peste carne, apoi se presara un praf de sare peste ele.
Branza se da pe razatoarea cea mica peste albusuri.
Se intinde maioneza de casa peste branza.
Se dau morcovii pe razatoarea cea mare si se pun peste stratul de maioneza.
Galbenusurile se dau pe razatoarea cea mica si se presara peste morcovi impreuna cu un praf de sare.
La final se adauga ceapa verde tocata, lasand marginile libere.
Salata Mimoza se da la rece pentru cateva ore, apoi se scoate inelul de la tava detasabila si se poate servi.