Salata Mimoza

de Razvan Constantinescu in Salate, 19 Sep 2020 | 12025 vizualizari

 

O salata festiva inspirata de la Simona Callas.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • apa
  • sare
  • 300 g morcovi
  • 2 conserve de ton maruntit in ulei (170 g/buc)
  • 100 g maioneza de casa
  • 150 g branza de vaca
  • 5 oua fierte
  • 1 legatura de ceapa verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Mimoza:

Cartofii se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, cu o lingurita de sare.

Morcovii se curata de coaja, se taie in jumatati si se pun la fiert intr-un alt vas cu apa cat sa ii acopere si cu o jumatate de lingurita de sare.

Se mai adauga apa pe parcursul fierberii in ambele cazuri daca legumele nu sunt fierte complet.

Dupa ce legumele au fiert, se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.

Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cea mare.

Pe un platou se asaza inelul de la o tava detasabila (18 cm diametru) si se pune stratul de cartofi.

Se desfac conservele de ton. Se scurge carnea de ulei, apoi se asaza peste stratul de cartofi.

Se curata ouale de coaja.

Se dau albusurile pe razatoarea cea mica si se asaza peste carne, apoi se presara un praf de sare peste ele.  

Branza se da pe razatoarea cea mica peste albusuri.

Se intinde maioneza de casa peste branza.

Se dau morcovii pe razatoarea cea mare si se pun peste stratul de maioneza.

Galbenusurile se dau pe razatoarea cea mica si se presara peste morcovi impreuna cu un praf de sare.

La final se adauga ceapa verde tocata, lasand marginile libere.

Salata Mimoza se da la rece pentru cateva ore, apoi se scoate inelul de la tava detasabila si se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Mimoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

28.09.2020, 13:32

Ce bine arată! Trebuie să o încerc și eu!

Rocsi 1

28.09.2020, 19:46

Cat de bine arata salata si ce imi place cum se vad straturile!

Criss 1

09.12.2020, 11:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata din radacinoase,piept de pui si maioneza