Pentru onomastica mamei am pregătit un tort cu blat de nuci și ciocolată, cremă cu alune de pădure, decorat cu flori, macarons și confetti.
Blatul:
Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitor. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână compoziţia aerată. Se rade ciocolata și se amestecă. Se toarnă într-o cratiţă rotundă, cu foaie de copt, se coace la foc mediu până trece testul scobitorii (aprox 30 min). Se lasă la răcit.
Siropul de pere cu vin:
Se fierb pe foc mic, într-un ibric mare, vinul, apa, zahărul brun, perele, pentru aprox 10 min. Se lasă la răcit.
Crema cu alune de pădure:
Într-o crăticioară, se amestecă bine cu telul gălbenuşurile cu îndulcitorul, sarea, făina și laptele. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă bine. După ce se răceşte, va căpăta textura unei budinci mai groase. Se adaugă alunele măcinate şi frişca lichidă (de preferat bătută un pic înainte) şi se bate cu mixerul, la viteză mică, până devine fină.
Montare şi Decor:
Se taie blatul în 3 foi şi se însiropează.
Se distribuie egal crema de alune de pădure între foile de tort.
Se amestecă, cu mixerul, crema mascarpone cu frişca lichidă, până devine cremoasă și fină.
Se îmbracă tortul în crema albă, nivelând cât mai bine, apoi restul de cremă se împarte în mai multe boluri și se colorează cu diferite culori. Se decorează cu flori de unt, flori din cremă, confetti, perluțe şi alune de pădure.
Se dă la rece până la servire.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/tort-cu-alune-de-padure.html