Desert Tiramisu cu cafea espresso

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Sep 2020 | 3429 vizualizari

 

M-am inspirat de la Savori urbane si mi-am folosit ''masinaria'' castigata la unul dintre concusurile marca Bucataras.

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 100g zahar
  • 4 oua proaspete ( pt. ca nu le-am pregatit termic, eu n-am o problema cu asta, cine are se pot face pe baie de abur)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 300 ml cafea expresso
  • 3 lingurite zahar brun
  • 2 linguri Lichior crema de ciocolata Royal Cream
  • cca 24 piscoturi
  • cacao pentru pudrat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu cafea espresso:

Mai intai am pregatit cafeaua la aparatul ''Espressor Manual cu lapte Prima Latte red Breville'', am lasat-o sa se raceasca si apoi am adaugat 3 lingurite zahar si 2 linguri Lichior crema de ciocolata. Apoi am pregatit crema de mascarpone.

Am separat albusurile de galbenusuri, am mixat albusurile cu un praf de sare si apoi am adaugat 50 g zahar, am continuat sa mixez pana ce am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu restul de 50 g zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri cate o lingura de mascarpone, mixand 1- 2 min dupa fiecare lingura, la final am adaugat albusurile batute spuma, le-am omogenizat folosind un tel si miscari lente de jos in sus. Crema obtinuta am pus-o intr-un posh cu un dui mare. Pe un platou am facut o baza de crema, apoi am asezat un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi am adaugat iar un strat de crema si tot asa pana am terminat crema. Ultimul strat este de crema, peste care am pudrat cacao. Am bagat platoul la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Simplu, rapid si delicios.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu cafea espresso" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

27.09.2020, 11:10

Delicios!

Ancutsa 1

28.09.2020, 12:06

Rocsi 1

28.09.2020, 20:21

Super bun, aromat si imi place foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos