Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl in Ton, 26 Sep 2020 | 4922 vizualizari

 

Pentru acest preparat delicios m-am inspirat de la Rocsi, căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup :-*

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă potrivită
  • 160 g ton bucăți în sos propriu
  • 200 g roșii în sos pasate
  • 1 cățel de usturoi
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 150 gr cașcaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu ton si cascaval la cuptor:

Se spală vânăta, se șterge cu un șervețel de bucătărie și se îndepărtează capetele.
Se taie felii nu foarte subțiri.
Se încinge o tigaie grill, se rumenesc feliile de vinete pe ambele părți, apoi se scot pe un platou.
Cu ajutorul unui blender vertical se pasează roșiile, apoi se adaugă usturoiul curățat și pisat, busuiocul și oregano, sare și piper și se omogenizează. 

Într-un vas termorezistent se pune un strat de vinete, jumătate din sosul de roșii și se întinde uniform. Se desface conserva de tonul, se scurge bine și se pun bucățile de ton peste vinete, din loc in loc. Se presară jumătate din cașcavalul ras. Se asează restul vinetelor și se ung cu restul de sos. Se presară restul de cașcaval ras. Se introduce preparatul în cuptorul încins, la 190 de grade, circa 20 de minute, până când se rumenește deasupra. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcorească, apoi se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu ton si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

28.09.2020, 20:24

Ma bucur ca te-am inspirat, dar mai mult ma bucur cand vad cineva incearca o reteta si ca ii place!

oanapl 1

29.09.2020, 10:00

Ancutsa !

oanapl 1

29.09.2020, 10:01

Chiar îmi plac foarte mult rețetele tale , Rocsi, și mereu ești o sursă de inspirație! Te felicit și te pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Reteta de vinete pane cu sos de rosii