Cum vă spuneam zilele trecute Robert a trecut la butoane, își gătește pentru dietă. Eu îl susțin cu sesiune foto, scris, edita și postat rețeta. Chiar știe să gătească, se documentează temeinic, apoi își procură ingredientele și se apucă de treabă.
Gata cu vorba să trecem la treabă!
Pentru foaia de ruladă:
Într-un vas încăpător se amestecă brânza de vaci, cașcavalul ras și ouăle, până ce se obține o cream omogenă și puțin lichidă.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu cât tava e mai mare cu atât blatul va fi mai subțire. (A se menționa faptul că Robert a fost nemulțumit, că n-am tăvi mai mari :D Concluzie trebuie să fac noi achiziții! 😊)) Se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 25 minute la 250 grade, până ce se aurește.
Între timp se prepară sosul:
Se amestecă muștarul și sosul de roșii până ce se omogenizează.
Ceapa se curăță, se taie rondele. Castraveții și roșia se taie de asemenea rondele.
Într-o tigaie se pune la rumenit usturoiul curățat și feliat, apoi se adaugă carnea toccata se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic.
După ce rulada s-a rumenit, se scoate din cuptor, se unge cu sosul de muștar și roșii, apoi se întindea carnea gătită, legumele feliate, ceapa, roșia și castravetele, cașcavalul ras și se dă din nou la cuptor ptr cca. 10 minute la 180 grade, până ce se topește cașcavalul.
Apoi se scoate se pun foile de salată pe toată suprafața și se rulează ușor de la baza mai mica a tăvii.
Rulada se servește fierbinte simplă ca atare, desi eu aș fi mai pus puțin cașcaval ras deasupra.
Spor și poftă bună!