Am pregatit o prajitura inspirandu-ma de aici. Cred ca i-am stricat un pic aspectul, insa a fost o prajitura destul de buna. Daca nu doriti sa ii puneti biscuiti puteti sa o acoperiti doar cu aluat dat pe razatoare.
Prunele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.
Se pregateste aluatul: untul, oul, sarea, zaharul, smantana, esentele, praful de copt si faina (care se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Acesta se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Intre timp, se prepara crema.
Zaharul, esenta de vanilie, laptele si amidonul se pun intr-o cratita si se amesteca totul foarte bine cu un tel, apoi se adauga untul taiat bucatele.
Se pune cratita pe foc si se mesteca continuu in ea pana cand compozitia devine o crema groasa.
Se scoate aluatul din frigider, iar 300 g din el se dau deoparte. Restul se intinde intr-o tava unsa cu ulei si se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Se presara mai intai cele doua linguri de gris peste aluat, apoi prunele scurse de zeama.
Se intinde crema de lapte fierbinte peste prajitura si se presara peste ea bucati taiate cu cutitul din aluatul dat deoparte anterior si biscuitii maruntiti cu mainile.
Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este copt.