Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 19 Sep 2020 | 4371 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura inspirandu-ma de aici. Cred ca i-am stricat un pic aspectul, insa a fost o prajitura destul de buna. Daca nu doriti sa ii puneti biscuiti puteti sa o acoperiti doar cu aluat dat pe razatoare.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 10 g praf de copt
  • 510 g faina
  • Crema:
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 100 g amidon
  • 150 g unt
  • In plus:
  • 1150 g prune curatate + 150 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 50 g biscuiti
  • Dimensiuni tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti:

Prunele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.

Se pregateste aluatul: untul, oul, sarea, zaharul, smantana, esentele, praful de copt si faina (care se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Acesta se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Intre timp, se prepara crema.

Zaharul, esenta de vanilie, laptele si amidonul se pun intr-o cratita si se amesteca totul foarte bine cu un tel, apoi se adauga untul taiat bucatele.

Se pune cratita pe foc si se mesteca continuu in ea pana cand compozitia devine o crema groasa.

Se scoate aluatul din frigider, iar 300 g din el se dau deoparte. Restul se intinde intr-o tava unsa cu ulei si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se presara mai intai cele doua linguri de gris peste aluat, apoi prunele scurse de zeama.

Se intinde crema de lapte fierbinte peste prajitura si se presara peste ea bucati taiate cu cutitul din aluatul dat deoparte anterior si biscuitii maruntiti cu mainile.

Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, zmeura si caise