Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios
Mi s-a făcut poftă de o mâncare cu spanac, văzând caserolele cu baby spanac în supermarket, dar cum la vremea aceasta este cam scump, nu mă puteam gândi decât la preparate în care să folosesc cantități mici din acest ingredient. Așa că ce poate fi mai bun, la micul dejun, decât o omletă cu spanac și cu mozzarella...? Zis și făcut, așa că azi dimineață ne-am delectat copios.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: oua, spanac, unt, ulei de masline, mozzarella
Ingrediente pentru Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios:
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios:
Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat. Când untul s-a topit, se pune spanacul scurs de apă și se presară sare. Se înmoaie spanacul în tigaia cu unt și ulei de măsline, la foc mic.
Între timp, se mixează ouăle cu un praf de sare și cu piper, după gust.
Se unge o altă tigaie cu puțin unt și se toarnă ouăle mixate. Se adaugă spanacul înmuiat, cu tot cu untul și uleiul în care s-a preparat anterior.
Deasupra se presară mozzarella răzuită, se acoperă tigaia cu un capac și se dă la foc mic.
Când omleta se leagă și se rumenește la bază, iar mozzarella se topește, se ia tigaia de pe foc și se transferă pe un platou.
Se presară mozzarella răzuită pe omleta fierbinte, se decorează cu roșii cherry și se servește imediat.
Sa incercati si reteta de Omleta cu dovlecel sau Omleta taraneasca
Va mai recomandam si reteta Omleta cu branza de oaie si ceapa verde
1
Spălați bine spanacul sub jet de apă și lăsați-l în strecurătoare, ca să se scurgă.
2
Pentru ca untul să nu se ardă, trebuie să turnați mai întâi puțin ulei de măsline în tigaie.
3
Pentru ca spanacul să se înmoaie mai ușor, presărați puțină sare.
4
Preparați omleta la foc mic, cu capacul pus pe tigaie și serviți-o imediat ce este gata.