Este sezonul gălbiorilor.
Reteta cea mai rapida este de a-i sota la tigaie cu patrunjel si usturoi.
Simplu si bun !
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/galbiori-la-tigaie-cu-patrunjel-si.html
Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ.
O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari.
Mixati usturoiul cu ceapa si usturoiul.
Reveniti galbiorii 5 minute in uleiul de masline .
Adaugati 2 linguri din amestecul mixat, sare si piper.
Presarati ierburi aromate, amestecati usor și lăsați-i să se gătească.
Ar trebui să fie gata cam în 10 de minute, depinde cât sunt de tineri.
Serviti-i simpli imediat cu mamaliga sau paine completa sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.
1
Nu aruncati amestecul patrunjel usturoi daca va ramane. Puneti un pic de sare marina, 1-2 linguri de ulei , amestecati si pastrati intr-un borcan inchis la frigider. Folositi-l la mancaruri, va da un super gust.
2
Este o reteta de baza pentru alte retete cu galbiori : omleta, ciulama etc.