Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl in Prajituri, 24 Sep 2020 | 2792 vizualizari

 

Dacă tot a început sezonul dovleacului, zic să pregătim un desert delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 180 g unt
  • 260 g ciocolată amăruie
  • 20 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 3 ouă
  • 80 g făină
  • 80 g cacao extra black
  • Un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 250 g cremă mascarpone
  • 50 g zahăr măcinat
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 400 g piure de dovleac copt
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac:

Piureul de dovleac
Se taie dovleacul de copt în felii, se curăță de pulpă și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius.
Dupa ce s-a copt, se lasă să se răcească, se curăță de coajă, iar pulpa se transformă în piure cu ajutorul unui blender vertical.


Baza:
Untul și ciocolata se topesc pe baie de aburi și se lasă să se răcească.
Separat se mixează ouăle cu un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă cacaoa  și se mixează, apoi ciocolata topită și esența de vanilie și se amestecă ușor cu o spatulă.
Se adaugă făina cernută și se amestecă ușor cu o spatulă, doar cât să se înglobeze.
Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt, păstrând 4-5 linguri de compoziție, apoi se pregătește crema.

Crema
Se pun toate ingredientele într-un castron și se mixează 1 minut la viteză maximă. Se adaugă 2 linguri de făină și se omogenizează.
Se pune crema peste compozitia cu ciocolată, apoi se adaugă din loc în loc crema de ciocolată păstrată.
Cu ajutorul unei furculițe se face un model marmorat, adică întrepătrundem crema de dovleac cu compoziția cu ciocolată.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un grătar sau un fund din lemn și se lasă să se răcească, apoi se taie cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională
citeste mai mult
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post, cea mai spornica si ieftina reteta