Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu caise si apa de...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu fructe si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu ceapa verde si...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai ne pregatim toate ingredientele. Curatam cartofii si ii spalam, apoi ii taiem cubulete. Curatam ceapa verde, taiem marunt doar frunzele de la ceapa. Amestecul de morcov, pastranac si...Citeste continuarea
Stiuca/ salau cu legume si sos...
Postat de: panacris in PesteȘtiuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi. A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si capsuni
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala capsunile si se rup coditele. Se lasa sa se scurga bine de apa. Branza se amesteca bine cu zaharul si smantana pentru a obtine o compozitie mai cremoasa (in cazul in care branza este...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu carnati afumati
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriL-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de floarea soarelui, se pornește robotul, și se amestecă...Citeste continuarea
Spris- desert cu fructe din Etiopia
Postat de: ctlina in Love SmoothiesIndepartati si rezervati semintele de rodie. Mixati pulpa de avocado cu un pic de apa (60-80 ml) si 1 lingura de indulcitor natural. Varsati-l in pahare. Spalati bolul mixerului. Curatati...Citeste continuarea
Bastonase de dovlecei si morcovi la...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumePregatiti sosul din ierburi. Spalati si mixati ierburile cu usturoiul , sarea, uleiul si bulionulde rosii. Asezonati. Spalati si curatati legumele (daca sunt bio puteti lasa coaja)....Citeste continuarea
Pasta de tartinat Ktipiti cu branza...
Postat de: ctlina in SalateTaiati rosia, ceapa si usturoiul bucati. Spalati ierburile, taiati rosiile ucate bucatele. Mixati branza cu smantana, uleiul, ierburile, rosiile, ceapa si usturoiul pana obtineti o crema....Citeste continuarea
Desert gogosi melc, cu mere si...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, unde se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, ouăle și...Citeste continuarea
Mancarica de cartofi, cu piept...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe pregătește pieptul de porc. Se clătește puțin cu apă caldă, se feliază și se prăjește ușor în uleiul încins, turnat în cratița în care se va prepara...Citeste continuarea
Supa crema de mazare cu dovlecei
Postat de: katty in SupeCuratam ceapa si telina si le taiem in bucati potrivite. Intr-o oala cu putina apa care fierbe adaugam putina sare, ceapa, telina, mazarea si creanga de cimbru. Fierbem 10 minute, apoi...Citeste continuarea
Salata de legume cu piept de pui si...
Postat de: katty in SalateCuratam morcovii si cartofii si ii spalam bine. Punem la fiert carnea de pui cu un praf de sare. Spumam bine, apoi adaugam cartofii si morcovii taiati in bucati potrivite. Cand carnea si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde, cu smantana...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu aroma de vanilie
Postat de: momo121 in DulciuriDam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam...Citeste continuarea
Desert rahat de casa
Postat de: UrsanMihaela in DulciuriSe pun intr-o cratita la foc sucul de portocala, zaharul, amidonul si apa. Amestecam cam 10 minute cu o lingura de lemn incet pana amestecul se ingroasa. Punem si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus facute tocanita
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul...Citeste continuarea
Chifle nori cu crusta de mozzarella
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu smantana fermentata
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam...Citeste continuarea
Pui pe sticla cu ananas, zucchini...
Postat de: panacris in PuiPuiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de...Citeste continuarea
Piept de rata cu suc de portocale
Postat de: Ksenya in RataPregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos...Citeste continuarea
Baby caras la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Crap / CarasAm curatat pestisorii de solzi si intestine, i-am spalat bine, apoi i-am asezat intr-o tava rotunda sau de care tava aveti, nu conteaza forma tavii. Am presarat sare in burta fiecarui pestisor, am...Citeste continuarea
Pulpa de miel in oala de lut
Postat de: Constelatialeu in OaieAm scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete peste noapte, apoi am spalat-o si am portionat-o. Am asezat bucatile de miel in oala de lut, am presarat sare, piper. Usturoiul...Citeste continuarea
Desert impletita cu branza si mere
Postat de: MotanLaOale in PrajituriMerele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite. Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand. Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai...Citeste continuarea
Desert crema de vanilie cu samburi...
Postat de: panacris in DulciuriGălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele...Citeste continuarea
Cascaval pane la cuptor, cu cartofi...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime. Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare. Separat, se amestecă pesmetul cu...Citeste continuarea
Salata Caesar cu pui - Reteta...
Postat de: rocsi_1612 in SalateCum se prepara Salata Caesar cu pui - Reteta gustoasa si satioasa Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Il taiati in doua, apoi fiecare jumatate o taiati in doua pe lungime....Citeste continuarea
Mancare de mazare cu carne de porc,...
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeIata cum se prepara Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei Pulpa de porc se curata, se spala si se taie bucati mai mici. Bucatile de carne se pun la prajit...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat cu stafide
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza si se amesteca. Se toarna untul topit si faina cernuta. Se mixeaza...Citeste continuarea
Mancarica de dovlecei, cu ardei si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCeapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic. Ardeii se spală, se curăță de...Citeste continuarea
Friptura de iepure
Postat de: mirela0911 in IepureSe spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se...Citeste continuarea
Desert crema de vanilie si capsuni,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe amestecă ingredientele solide (zahărul tos, amidonul alimentar, vanilia și sarea extrafină) și se adaugă apoi gălbenușurile. Se amestecă bine, pentru omogenizare și apoi se adaugă...Citeste continuarea
Desert tarta cu capsuni, crema de...
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul de tartă: Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul rece, apoi se amestecă cele două ingrediente, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă un...Citeste continuarea
Snitele din parizer
Postat de: MotanLaOale in PorcParizerul se decojeste si se taie felii mai groase. Ouale se bat cu sare si piper. Faina si pesmetul se pun in cate o farfurie. Parizerul se da prin faina, ou batut si prin pesmet. Se...Citeste continuarea
Salata de dovlecel cu sos de iaurt...
Postat de: AdrianUdrea in SalateSpalam bine dovlecelul, ii indepartam cotorul si il dam pe razatoarea mare. Nu este nevoie sa curatam coaja decat daca este deteriorata, sau daca dovlecelul este mai matur. Daca este matur,...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu sprot afumat
Postat de: MotanLaOale in SalateCartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se taie marunt. Sprotul se scurge de ulei si se taie...Citeste continuarea
Desert budinca de orez cu caise...
Postat de: katty in DulciuriIntr-o craticioara punem zaharul pentru caramelizat. Il lasam la foc mic pana capata o culoare frumoasa, aurie, dupa care adaugam untul si omogenizam. Turnam caramelul in tava in care vom...Citeste continuarea
Crap la gratar cu sos
Postat de: katty in Crap / CarasPortionam pestele si il spalam. Il scurgem si il tamponam cu un prosop absorbant, apoi presaram sare si il lasam la rece 15 minute. Dam pestele prin faina, il scuturam bine de excesul de faina...Citeste continuarea
Plachie de crap
Postat de: katty in Crap / CarasPortionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare. Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin. In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se...Citeste continuarea
Desert placinta cu fructe si crema...
Postat de: katty in DulciuriTopim untul pe foc. Intindem o foaie de placinta, o ungem cu unt, asezam alta foaie peste ea, apoi presaram fructele din loc in loc. Pliem foaia de placinta tinand-o de margini si o asezam in...Citeste continuarea
Desert chec marmorat
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina...Citeste continuarea
Branza Halloumi prajita
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati branza in batoane. Amestecati pudra de migdale cu condimentele Yassa su cu semintele de susan. Dati branza prin acest amestec , prajiti-o rapid pe toate partile in uleiul incins....Citeste continuarea
Desert parfait tiramisu
Postat de: ctlina in DulciuriMixati nucile. Intr-un castron faramitati biscuitii cu fibre. Pregatiti o cafea espresso puternica si turnati-o peste biscuiti. Adaugati miezul de nuca macinat, 2 lingurite de indulcitor si...Citeste continuarea
Mancarica cu carne de vita si rosii...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneIncalziti intr-o cocota uleiul si untul clarifiat. Sotati carnea de vita taiata bucati si crumeniti-o pe toate partile. Presarati condimentele peste carne. Adaugati ceapa si usturoiul si...Citeste continuarea
Bucatele de pui cu sos de muștar
Postat de: panacris in PuiCeapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier. Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la...Citeste continuarea
Cartofi si sparanghel verde
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit. După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să...Citeste continuarea
Macrou cu sparanghel si lamai
Postat de: panacris in PesteÎn vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute. Între timp ne ocupăm de ingredientul...Citeste continuarea
Desert tort de clatite din albusuri
Postat de: ioana_lupu in DulciuriSe topeste untul si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza. Separat se bat albusurile...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni si bezea
Postat de: ioana_lupu in PrajituriSe porneste cuptorul la 175 grade C. Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa. Separat,...Citeste continuarea
Cornulete aperitiv
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul. Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri. Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita....Citeste continuarea