Ciorba de mazare cu carnati unguresti

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 7 Dec 2020 | 3208 vizualizari

 

 Este o ciorba din categoria celor rapid de preparat .Practic in30 minute ai pus o ciorba pe masa . Pe langa ca se face repede  este si deosebit de gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mazare verde -congelata
  • 300 gr carnati unguresti picanti
  • 100 ml ulei
  • 4 morcovi mici
  • 2 cepe verzi
  • 2 rosii
  • 1 fir usturoi verde
  • otet de mere-optional
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de mazare cu carnati unguresti:

  1. Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente .
  2. Scoateti mazarea la decongelat.
  3. Se curata morcovii si ceapa . Se taie rondele .
  4. Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei ca sa se topeasca din grasimi si sa dea gust bun intregii ciorbe .
  5. Adugati morcovul si ceapa si lasati sa se soteze usor .
  6. Turnati apa fierbinte deasupra . Sarati usor .
  7. Dupa primul clocot adugatimazarea verde si rosiile tocate marunt .
  8. Lasati sa fiarba sa mai fiarba 10 minute .
  9. Opriti fierberea puneti usturoiul verde tocat si gustati . Sarati /piparati daca este nevoie .
  10. Daca va place ciorba mai acra , acriti suplimentar cu putin otet de mere .
  11. Pofta buna !!

TIPS-URI

1

Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente .

2

Daca este sa aleg mazarea ,o prefer pe cea congelata . Este mai sanatoasa si fara conservanti[ cum sunt cele la borcan sau conserva ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare cu carnati unguresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din oase de vita si porc