O mâncare de post foarte gustoasă. De obicei puneam și fasole verde, însă de data aceasta am renunțat la ea și mi-a plăcut mâncarea mai mult așa.
Se curăță și se spală legumele. Se taie ceapa mărunt, cartofii se taie cuburi mari, ardeiul, fâșii scurte, iar morcovii, rondele.
Într-o cratiță de 2 l, se călește ceapa în puțin ulei înfierbântat, iar când se înmoaie, se adaugă cam 3 pahare cu apă.
Când apa începe să fiarbă, se adaugă morcovul, ardeiul și cartofii, apoi se mai completează cu apă, la nevoie. Se adaugă sare, după gust. Spre final, se adaugă mazărea. Dacă folosiți mazăre congelată, de regulă aceasta fierbe repede (în aprox 10 minute), însă diferă de la marcă la marcă.
Când toate legumele sunt fierte, se pregătește sosul, se adaugă bulionul desfăcut în puțină apă și roșiile, se mai lasă câteva minute să fiarbă și se ia focul. Nu am mai îngroșat sosul cu făină, întrucât cartofii conțin destul amidon.
Sper să vă placă!
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/mancare-cu-mazare-cartofi-si-morcov.html