Desert tort de ciocolata cu crema de mascarpone

de mirela0911 in Torturi, 8 Dec 2020 | 8730 vizualizari

 

Pentru ca maine implinesc 10 ani de cand sunt aici cu voi, pe Bucataras, am zis sa nu treaca aceasta zi fara un tort deosebit. Chiar daca nu e cine stie ce la prima vedere, va garantez ca este un tort delicios, cele doua arome, ciocolata si mascarponele se imbina perfect. Dupa prima felie, parca ai mai savura inca una.
Pusesem ochii de ceva vreme pe acest tort, de pe un site unguresc, candva am avut o tentativa de a-l face dar ceva am gresit la el si nu mi-a iesit, insa de data aceasta ne-am lins pe degete, vorba aia.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 130 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 2 lg iaurt natural
  • 50 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 140 g faina alba

Crema de mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50 g zahar pudra

Crema de ciocolata cu alune:

  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 80 g ciocolata cu alune
  • 100 g ciocolata amaruie

Pentru decor:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 lg nuca de cocos
  • zmeura
  • 100-150 ml lapte dulce
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata cu crema de mascarpone:

Blatul: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si praful de sare pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. 

Se amesteca faina alba, praful de copt si cacaua. Se presara jumatate din cantitate peste crema de unt, se toarna jumatate din cantitatea de lapte si se mixeaza pentru omogenizare. Se adauga si restul de ingrediente uscate si restul de lapte. Se omogenizeaza bine. La final se adauga iaurtul, se amesteca bine apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa cca 40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se asaza pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. Se taie apoi in doua parti pe orizontala.

Crema de mascarpone: Se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul. Se adauga pe rand mascarponele si se mixeaza pana la omogenizare. Se da la rece.

Crema de ciocolata: Se incalzeste pe baie de abur sau la foc foarte mic frisca impreuna cu ciocolata cu alune si cea amaruie, rupte in bucati mai mici. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata dupa care se lasa sa se racoreasca, amestecand ocazional.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza cu lapte dulce apoi se unge cu jumatate din cantitatea de crema de mascarpone. Se asaza in jurul blatului un inel reglabil. Se toarna peste crema de mascarpone crema de ciocolata cu alune, racita usor. Se da la rece pentru cateva ore. Se scoate apoi tortul de la frigider si se pune restul de crema de mascarpone. Se niveleaza apoi se asaza al doilea blat, insiropat cu lapte dulce. se da din nou la rece pentru cateva ore.

Se imbraca tortul in frisca iar deasupra se toarna ciocolata amaruie topita in prealabil cu frisca, lasand sa curga usor si pe margini. Se orneaza cu nuca de cocos si zmeura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca vi se pare prea mult zahar in blat, puteti reduce cantitatea.

2

Ciocolata sa fie de calitate, pentru un gust desavarsit.

3

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

4

Daca blatul este prea crescut pe mijloc, se poate indrepta pentru a ne fi mai usor la ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Ksenya 1

10.12.2020, 10:16

Apetisant tort ! . La muuuulti ani !

Rocsi 1

10.12.2020, 19:37

Felicitari, draga Mirela! La multi ani cat mai frumosi si sa ne incanti mereu cu retetele tale minunate!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:53

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Martisor"