Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se face atat de repede, este atat de bun, perfect sa fie pregatit atunci cand nu aveti mult timp la dispozitie. Noi l-am servit cu niste orez cu parmezan, dar puteti opta si pentru alte garnituri. Eu am folosit gorgozola dulce, dar este si varianta picata, daca va plac mancarurile picante.
Cum se prepara Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde de cat de gros este. Il condimentati cu sare, piper, boia si putin praf de usturoi. Lasati puiul in condimente circa 10 minute. Ungeti o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei si o puneti la incins. Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoateti pe un platou. Intr-o alta tigaie (cratita) puneti smantana si gorgonzola taiata bucati. Puneti tigaia pe foc, dar focul sa fie dat la mic. Amestecati cu o paleta si cand gorgonzola este topita, adaugati parmezanul. Invariti in sos, apoi adaugati bucatile de pui. Lasati sa fiarba 1-2 minute la foc mic. Cand este gata, trageti tigaia deoparte. Se serveste cald alaturi de o salata verde. Pofta buna!
Recomandam si penne cu sos gorgonzola sau piept de pui marinat, umplut cu mozzarella.