Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit

de Rocsi in Pui, 13 Dec 2020 | 14444 vizualizari

 

Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se face atat de repede, este atat de bun, perfect sa fie pregatit atunci cand nu aveti mult timp la dispozitie. Noi l-am servit cu niste orez cu parmezan, dar puteti opta si pentru alte garnituri. Eu am folosit gorgozola dulce, dar este si varianta picata, daca va plac mancarurile picante.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
  • 1 piept de pui dezosat
  • 150 gr gorgonzola
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • praf de usturoi
  • 1 lingura ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit:

Cum se prepara Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit

Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde de cat de gros este. Il condimentati cu sare, piper, boia si putin praf de usturoi. Lasati puiul in condimente circa 10 minute. Ungeti o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei si o puneti la incins. Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoateti pe un platou. Intr-o alta tigaie (cratita) puneti smantana si gorgonzola taiata bucati. Puneti tigaia pe foc, dar focul sa fie dat la mic. Amestecati cu o paleta si cand gorgonzola este topita, adaugati parmezanul. Invariti in sos, apoi adaugati bucatile de pui. Lasati sa fiarba 1-2 minute la foc mic. Cand este gata, trageti tigaia deoparte. Se serveste cald alaturi de o salata verde.   Pofta buna!

Recomandam si penne cu sos gorgonzola sau piept de pui marinat, umplut cu mozzarella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pui cu sos de lamaie