Cineva, nu dau nume ,avea pofta de ceva dulce, asa ca am bagat repede un chec. M-am inspirat de la Simona Callas.
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat zaharul, lingura cu lingura si am mixat dupa fiecare lingura de zahar, la final am adaugat si-o lingurita de zeama de lamaie si am continuat sa mai mixez 2 min pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul, coaja de la 1/2 lamaie si esenta de vanilie, omogenizam bine apoi adaugam amestecul in bezeaua obtinuta, mixam la viteza mare. La finalam incorporat faina cernuta cu miscari lente de jos in sus. Am impartit amestecul in doua parti aproximativ egale. Am amestecat cacao cu romul si apa si apoi am incorporat intr-una din parti. Am tapetat o tava de chec cu hartie de copt si am turnat intai partea alba si apoi partea cu cacao. Eu am folosit o tava mai mica si doua forme de silicon. Am dat formele la cuptorul princalzit la 175 grade. Se coace cca 40 min, primele 25 min nu se deschide cuptorul, apoi se poate incerca cu scobitoarea. Dupa ce a trecut testul scobitorii si checul este copt l-am scos din cuptor si tava si l-am lasat la racit. Se taie rece, se acopera sa nu se usuce, asta in cazul in care mai ramane....