A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura cu ciocolata,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se separă ouăle. Gălbenușurile se mixează cu sarea, 1/2 din cantitatea totală de zahăr măcinat până cresc în volum și se obține o cremă densă, deschisă la culoare. Se...Citeste continuarea

Desert mucenici umpluti

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o craticioara se amesteca 200 ml lapte caldut cu 1 lgt zahar. Se adauga 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute. In bolul robotului se pune faina...Citeste continuarea

Desert tort cu crema si trufe de...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă se dorește. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau...Citeste continuarea

Paine neagra, cu bere neagra, nuci...

Postat de: ancutsa in Piine

  Pui făina neagră și făina albă într-un bol, faci o gropiță în mijloc, adaugi drojdia, berea și zahărul și amesteci. Adaugi apoi apa, sarea și uleiul și amesteci...Citeste continuarea

Taitei cu cartofi, de post

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Curățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla. Spălăm bine cartofii, îi curățăm de coajă și-i...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu carnati

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei. Cand sunt prajiti sunt scosi intr-o farfurie. Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt.   Ceapa se pune la calit in uleiul ramas de...Citeste continuarea

Desert prajitura After Eight

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat mierea,...Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu legume

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Jeleu : Am blendat visinile cu siropul, apoi am adaugat top gelul, am omogenizat si am pus pe foc pana a inceput sa se ingroase, l-am turnat intr-o forma de 15 cm diametru, tapetata cu folie...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos aromat

Postat de: katty in Porc

Presaram condimentele peste carne si o masam bine. Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia...Citeste continuarea

Piure de spanac cu oua

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam spanacul bine, rupem coditele si il spalam bine. Il scurgem intr-o sita. Intr-o craticioara punem 1 l de apa si cand aceasta clocoteste adaugam putina sare si spanacul. Fierbem 5 minute,...Citeste continuarea

Legume trase la tigaie, cu ficatei...

Postat de: katty in Ficat

Curatam ficatul de pui, il taiem in jumatati, il spalam bine si il scurgem bine. Intr-o tigaie punem 15 gr unt si cand incepe sa se topeasca punem ficatul de pui. Acoperim cu un capac. Lasam sa...Citeste continuarea

Supa de bibilica cu fulgi de ou

Postat de: katty in Supe

Spalam carnea bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam cat este nevoie, adaugam piperul boabe si foile de dafin si fierbem pana carnea...Citeste continuarea

Cum se face coliva - traditie si...

Postat de: rocsi_1612 in Scoala de gatit Bucataras

Cum se face coliva - traditie si semnificatie Rasturnati arpacasul pe masa si il alegeti, in caz ca mai are neghina. Il puneti intr-un bol si il spalati in 5-6 ape. Dupa ce l-ati spalat,...Citeste continuarea

Cotlete de porc la tava, reteta...

Postat de: Ksenya in Porc

Cotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora. Pe parcurs se mai intoarce si  cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si...Citeste continuarea

Tarta cu trei ardei tricolori si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, un ou și untul rece. Se amestecă și se frământă rapid ingredientele, ca să nu se înmoaie untul și când făina s-a...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de cartofi la...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Preparare Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval Se curata cartofii de coaja, se spala si se feliaza. Se asaza intr-o tava unsa cu unt din belsug. Se presara peste...Citeste continuarea

Paine, chifle, pizza

Postat de: mihaelar63 in Pizza

Eu am folosit pentru framantare si dospire, masina de paine. Intai am pus in cuva laptele , apa , drojdia , untul si zaharul . Deasupra am continuat cu faina si sarea ....Citeste continuarea

Merlucius cu ou si malai, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei . Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma . Cu ajutorul unei foarfeci...Citeste continuarea

Salata a la Olivier, fara maioneza

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert .  Taiati cubulete , legumele . Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste . Eu nu folosesc...Citeste continuarea

Ciorba de gulii cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera...Citeste continuarea

Desert tort 2 martie - La multi...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si amidonul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.La final am incorporat nuca taiata grosier. Am intins...Citeste continuarea

Desert prajitura 1 martie-...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Faina amestecata cu amidonul le-am adaugat in bezea amestecand cu miscari lente...Citeste continuarea

Desert Oladi rusesti cu mere

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu...Citeste continuarea

Taco mexican

Postat de: Bucataras in Porc

 Cum am preparat reteta de Taco mexican. Am taiat marunt kaiserul, usturoiul, ceapa verde si ardeiul rosu capia. Le-am pus la calit in ulei de masline si am asezonat cu sare si piper,...Citeste continuarea

Desert fursecuri de Martisor

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel....Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt, menta si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Se dezgheata vinetele la temperatura camerei . Tocati marunt vinetele cu tocatorul special  din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu afumatura si...

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Spalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa.  Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa...Citeste continuarea

Pui pe sticla, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Pui

Se curata puiul, se spala bine si se sterge cu prosoape absorbante. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele si rozmarinul. Se unge cu acest amestec puiul pe toate partile, inclusiv in...Citeste continuarea

Desert chec cu dovleac si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Tai dovleacul felii și le coci în cuptor pentru 40 de minute apoi le lași să se răcească. Cureți dovleacul de coajă, îl storci bine de apă și îl mixezi până...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si crema...

Postat de: oanapl in Prajituri

Încingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile într-o tavă și le dai la cuptor până ce nucile capătă un miros plăcut și se prpjesc ușor. Le lași să se răcească, după...Citeste continuarea

Desert choux Duo: roz cu crema de...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Choux: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, adaugi cele două tipuri de făină și praful de copt. Faci focul...Citeste continuarea

Supa de pasare cu taitei

Postat de: Bunica in Supe

Pulpele de gaina se portioneaza, spala si se pun la fiert intr-o oala de 4 litri. Dupa ce au dat 2-3 clocote se arunca apa, se spala carnea si se pun la fiert. Apa sa acopere carnea cam cu...Citeste continuarea

Desert tortul veseliei

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat albastru : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de: momo121 in Dulciuri

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul cu coaja de lamaie, mixam pana la omogenizare, dupa care faina o amestecam cu sarea si praful de copt si le punem in 3 , 4 transe, dar...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Cum am preparat reteta de ghiveci de legume, pas cu pas, iesind un pranz delicios alaturi de o mamaliguta calda. Am taiat ceapa verde marunt si am pus o la calit in tigaia incinsa. Apoi am...Citeste continuarea

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...Citeste continuarea

Orez cu urzici la cuptor

Postat de: katty in Mancaruri de post

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita,...Citeste continuarea

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de...

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert  intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.  Curatam  si spalam legumele....Citeste continuarea

Desert fursecuri cu stafide

Postat de: Criss in Prajituri

Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Adaugam pe rand ouale, esenta de rom si  faina. Omogenizam, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam stafidele, amestecand cu o...Citeste continuarea

Aperitiv Fatayer sau samsa cu ardei...

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Mod de preparare: Mai intai pregatim aluatul fraged. Intr-un bol, punem faina, sarea, oul batut si cele 50 g unt topit . Adaugam treptat apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat omogen,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din...

Postat de: panacris in Prajituri

Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu cremwursti

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular. Apoi se rasucesc uşor...Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...Citeste continuarea

Sandwich cald American

Postat de: panacris in Sandvisuri

Feliile de pâine se așază într-o tavă tapetataă cu hârtie de pergament, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se introduc în cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute....Citeste continuarea

Desert chec cu cirese confiate si...

Postat de: panacris in Prajituri

În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă....Citeste continuarea

Supa crema din brocoli, conopida si...

Postat de: panacris in Supe

Eiii și de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super...Citeste continuarea

Desert pachetele din paine cu mar

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a curata merele de coaja, indepartam cotorul si taiem cuburi mici. Intr-o tigaie antiaderenta punem merele la foc potrivit cu putin zahar ( doar daca merele sunt prea acre ) si...Citeste continuarea

Mancare de porc cu bere si legume

Postat de: oanapl in Porc

Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat....Citeste continuarea

Desert tort 16 ani

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga cele 2 lg de...Citeste continuarea