Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

de Gherca Daniela in Torturi, 9 Sep 2021 | 4043 vizualizari

 

Dupa reteta de blat (Banana bread) am facut o prajiturica tare delicioasa cu gust intens de banana, ciocolata alba si cirese amarena. Noua ne-a placut tare mult. 
Am facut cateva modificari la crema amarena ( a iesit cam moale), asa ca la ingrediente am facut cateva modificari...eu am facut crema la ochi, am incercat sa vad daca pot obtine o crema din sirop amarena, si da, se poate doar ca ce a iesit putin moale, dar delicioasa!
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul banana bread:
  • 3 banane coapte
  • 70g unt
  • 170g zahar
  • 3 oua
  • 80ml lapte
  • 200g faina
  • 7g praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • putina sare
  • 70g nuci
  • Sirop: apa+zahar+vanilie (fierbem pana se topeste zaharul)
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 3 galbenusuri
  • 40g zahar
  • 200ml lapte+vanilie
  • 2 foi de gelatina
  • 170g ciocolata alba
  • 200ml smanatana pentru frisca+ 1 lingurita zahar pudra
  • Optional: cateva cirese amarena
  • Mousse de amarena:
  • 100g sirop de amarena
  • 1 galbenus
  • 80ml lapte
  • 3 foi gelatina
  • 180ml smantana pentru frisca+ 1 lingurita zahar pudra
  • Pentru jeleu:
  • 1 plic Tort gelee rosu
  • 2 lingurite zahar
  • 250ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena:

Pentru Banana bread:  

     Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, iar a final ingredientele uscate, faina cu praful de copt, scortisoara si sarea cernute impreuna, amestecam usor, apoi presaram si nuca tocata marunt si cu o spatula oogenizam bine totul.      Punem compozitia rezultata intr-o tava de 21cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 1 ora sau facem testul cu o scobitoare. Cand este gata il lasam sa se raceasca foarte bine, apoi il taiem in 2.  

Pentru mousse-ul de ciocolata alba:

    Hidratam gelatina in apa rece. Punem la incalzit laptele cu vanilia si cand este fierbinte turnam in fir subtire peste galbenusurile amestecate cu zaharul amestecand energic. Punem din nou pe foc (foarte mic) si amestecam mereu  pana compozitia se ingroasa. Turnam totul peste ciocolata alba taiata marunt (ne ajutam de o sita) si lasam asa circa 1 minut, apoi amestecam pana cand ciocolata s-a topit. Adaugam si gelatina scursa de apa, amestecam bine si lasam totul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a racit compozitia, mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si o adaugam peste crema, omogenizam bine totul si o tunam peste prima foaie insiropata si pusa intr-un inel detasabil inconjurat cu folie de acetat, adaugam si cateva cirese daca doriti, apoi dam la frigider pentru 20 minute.

  Pentru Mousse-ul de amarena: 

Punem gelatina la hidratat in apa rece:  Laptele il incalzim si il turnam in fir subtire peste galbenus amestecand energic. Punem din nou pe foc (foarte mic) si amestecam mereu  pana compozitia se ingroasa. Trecem printr-o sita, lasam sa se racoreasca putin, adaugam si gelatina, omogenizam, punem si siropul amarena iar cand totul este la temperatura camerei, mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si o adaugam peste crema. Amestecam bine totul si o tunam peste a doua foaia insiropata. Dam din nou la frigider 30 minute.  

Dupa ce se intareste crema turnam si jeleul: Amestecam bine toate cele 3 ingrediente, punem pe foc pana da in cocot, dam deoparte si lasam sa  se racoreasca vreo 5 minute apoi il turnam usor peste crema.   Dam totul la frigider peste noapte. Decoram daca doriti cu foi de orez, il puteti lasa simplu sau dupa imaginatie. Sa va fie de folos!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ruladă şi cremă de brânză