Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie)

de mihaelar63 in Mezel de casa, 10 Sep 2021 | 3738 vizualizari

 

  Un mezel de casa apreciat la noi este slaninuta cu boia si usturoi. Sustin ca este mai sanatoasa preparata acasa din carne de porc crescut la tara , decat orice preparat frumos ambalat, gasit la magazin. Bineinteles ca o pregatesc destul de rar, cand ne este dor .Asta cam de vreo 3 ori pe an . 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr slanina de porc de pe burat cu o dunga de carne
  • 1 rosie mare[400 gr]
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei iute
  • 1 foaie dafin
  • 4 catei usturoi mari
  • 1 lingura boia rosie de ardei
  • 1/2 lingurita fulgi piper
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie):

  1.  Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii .
  2. Bucatile de slaninuta le-am taiat in trei parti  aproximativ egale cam de marimea unei palme .
  3. Legumele se curata si se spala .
  4. Puneti  la fiert slaninuta impreuna cu rosia si ceapa rosie taiate in doua .
  5. Adaugati doi catei usturoi intregi, ardeiul iute  si foaia de dafin.
  6.  Apa trebuie sa acopere bine toate ingredientel .Sarati
  7. Fierbeti timp de 20 minute .
  8. Intepati cu o furculita slaninuta . Daca aceasta intra cu usurinta in carne , atunci este fiarta .
  9. Se scoate slaninuta din apa si se unge cu usturoi pisat [ ceilalti doi catei ].
  10. Cu ajutorul unei site mici se pudreaza cu boia rosie dulce .
  11. Pentru o nota picanta am presarat cativa fulgi de piper pe deasupra .
  12. Se lasa slaninuta sa se raceasca si se introduce la frigider .
  13. Consumati slanina fiarta cu boia si usturoi , rece , alaturi de legumele preferate de sezon .
  14.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii .

2

De data aceasta am ales rosia sa taie din gustul de grasime .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Toba de casa