Musaca de dovlecei

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2021 | 3447 vizualizari

 

Dupa reteta clasica greceasca cu vinete si cea balcanica cu cartofi iata o varianta cu dovlecei.
Dovlecelul lasa mai multa apa ca vanata, faceti un sos cu carne nu prea lichid.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/musaca-de-dovlecei.html

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei medii bio
  • 450 gr carne tocata de vita sau miel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoil
  • 350 ml de sos de rosii de casa
  • 60 gr de cascaval ras
  • 100 ml de apa
  • sare, piper
  • cimbru uscat

Sos alb:

  • 125 ml de smantana
  • un varf de nucsoara rasa
  • 1 ou
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei.

Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul de rosii, apa, sare, piper, cimbru uscat. Gatiti in jur de 20 de minute la foc potrivit. 


Pregatiti sosul alb : 

Bateti oul cu un pic de sare si smantana. Puneti piper si nucsoara. Spalati dovleceii, taiati capetele si taiati-i felii in lungime. Sarati feliile. Ungeti cu unt un vas de gratin (23/23 cm). Puneti un strat de dovlecei , deasupra  un strat de felii de rosii si apoi un strat de carne. Puneti din nou un strat de dovlecei si terminati cu restul carnii. Varsati deasupra sosul alb si presarati cascaval ras.

Coaceti la cuptorul incalzit la 210 °C  timp de  25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu piept de pui