O mancare familiala si accesibila.
Am utilizat rosii la borcan puse in saramura.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/tocanita-de-vita-cu-rosii-si-morcovi.html
Spalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins.
Presarati ierburi de Provence deasupra, sare, piper (un pic de sare caci rosiile sunt deja sarate ).
Amestecati, adaugati ceapa, usturoiul si prazul si sotati impreuna.
Puneti paprika, boia de ardei si rondelele de morcovi. Amestecati.
Varsati rosiile deasupra si adaugati apa la nivelul carnii ( cca 400 ml ).
Amestecati si acoperiti . Gatiti 40 de minute la oala sub presiune sau 1 h30 minute intr-o cocota normala.
Dupa 40 minute am lasat 30 minute in oala sub presiune inchisa. Carnea era foarte bine gatita..
Am servit cu salata verde si cu ciuperci sotate cu usturoi si patrunjel. Piureu de cartofi pentru baiettii mei.