Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac

de mihaelar63 in Pui, 20 Sep 2021 | 2829 vizualizari

 

  O reteta foarte usor de preparat si foarte gustoasa. Puteti jongla cu condimentele dupa preferinta. Eu nu am folosit rozmarin de mult timp la pui asa ca am dorit o schimbare. De obicei preferam oregano.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata mare piept pui fara piele si os[ 600 gr ]
  • 1 lamaie - zeama
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • 1/2 lingurita pasta ungureasca iute de ardei
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • 4 linguri ulei masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac:

  1. Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie .
  2. Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat .
  3. La urma se unge cu pasta iute de ardei si putin ulei , apoi  se maseaza din nou bine.
  4. Se poate lasa pieptul de pui la marinat la rece de la o ora pana peste noapte .
  5. Se pune pieptul cu putin ulei in tigaia Wok si se pregateste sub capac cam 10 minute .
  6. Pieptul va fi mai mult inabusit pentru ca va elibera din umiditatea proprie .
  7. Dupa 5 minute se intoarcE pe partea ceialalta si se continua pregatira sub capac .
  8. Aveti grija sa nu il ardeti . Folositi foc mediu .
  9. Bucata de pui este patrunsa daca il apasati cu furculita si este ferm .
  10. Se scoate pe o planseta carnea si se lasa sa se odihneasca inca 10 minute sub o bucata de hartie de copt .
  11. Se feliaza carnea si se serveste alaturi de garnitura si salata preferata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel