Dacă tot a început sezonul merelor, vă invit să încercați o rețetă delicioasă și foarte ușor de pregătit.
Pentru blat:
Pentru cremă:
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare.
Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi. Pui si alunele mărunțite și omogenizezi compoziția.
Torni compoziția într-o tavă (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt și o nivelezi cu o spatulă.
Pui brânza, zahărul măcinat, esența, ouăle și smântâna într-un bol şi mixezi cu un blender vertical până când obții o compoziţie cremoasă. Adaugi amidonul de porumb și omogenizezi. Torni crema peste blatul din tavă și nivelezi.
Speli merele, le tai în 4, îndepărtezi cotorul și le tai felii, apoi le așezi peste crema de brânză. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 55-60 de minute, până când se rumenește frumos.
Lași prăjitura să se răcorească o oră și apoi o tai și o servești.