O ciorbita delicioasa cu carne de miel, multi dovlecei si iaurt.
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a obtine o zeama limpede.
Scurgem zeama, pastrand carnea separat. Curatam ceapa,morcovul, ardeiul gras si telina si le taiem cubulete.
Punem zeama inapoi la foc impreuna cu legumele. Cand acestea sunt fierte de jumatate adaugam dovleceii pe care i-am descojit si i-am taiat cuburi mai mari.
Scoatem carnea de pe oase. Dupa 10 minute adaugam carnea, pastele, sare, piper si maghiran.
Daca este nevoie completam cu putina apa calda si fierbem 5-7 minute. Intr-un castron batem iaurtul cu galbenusurile si turnam incet, cate putina zeama fierbinte amestecand continuu.
Turnam amestecul in oala cu ciorba amestecand continuu. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.
Servim ciorba fierbinte, optional putem sa o mai acrim cu zeama de lamaie.
1
daca o doriti mai acra puteti sa o acriti cu zeama de lamaie