Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza

de RODIMUR in Ciorbe, 20 Sep 2021 | 2882 vizualizari

 

Am făcut în urmă cu ceva timp această ciorbă acrită ardelenește, gustoasă și sățioasă. Bună de să nu te mai saturi, până la ultima lingură de ciorbă din farfurie...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz
  • 350 grame de șuncă afumată
  • 3 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1-2 cepe
  • 1-2 roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 750 ml de moare de varză
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza:

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Cât timp fierb rădăcinoasele se pregătesc celelalte ingrediente. Se feliază șunca afumată.

Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa călită. Se ține tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin lichidul pe care-l lasă roșiile.

Se curăță cartofii, se spală se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, fierte pe jumătate, odată cu șunca afumată și feliată.

Cât timp fierb cartofii și șunca afumată, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală și legumele călite, pentru încă un clocot-două. Se adaugă apoi moarea de varză, se condimentează ciorba cu sare și piper, iar după încă 5 minute, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute de odihnă, ciorba poate fi servită.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară, ci înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

3

Adăugați cartofii și oală atunci când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

4

Șunca afumată trebuie adăugată odată cu cartofii, ca să fiarbă și să dea ciorbei, gustul ei bun.

5

Pentru că moarea de varză este adeseori suficient de sărată, aveți grijă cum dozați sarea.

6

Adăugați pătrunjelul tocat la sfârșitul preparării, după ce ați luat oala de pe foc.

7

Serviți ciorba după ce ”s-a odihnit” timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati