A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert pana cotta cu lapte si capsuni

Postat de: ctlina in Dulciuri

Spalati si curatati capsunile. Taiati-le in 4, amestecati-le cu 2 linguri de zahar si dati la rece. Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca puneti la fiert...Citeste continuarea

Desert rulada cu mac si lamaie si...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Albusurile se separă de gălbenușuri, apoi se mixează spumă, adăugând un praf de sare. Când devin albe și pufoase, se adaugă îndulcitorul. Se mixează în continuare...Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se mixează spumă untul cu zahărul.  Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea.  Rezultă...Citeste continuarea

Sarmale cu carne mixta si ciuperci...

Postat de: gurita_ta2005 in

Varza se clateste, se taie cu grija cotorul, se desfac frunzele si se lasa in apa. Intr-un castron pune carnea tocata impreuna cu condimentele. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe...Citeste continuarea

Pui marinat

Postat de: eumimi in Pui

Carnea de pui o spalam si o crestam (optional). Intr-un bol amestecam uleiul cu zeama de lamaie si cu condimentele. Dam fiecare bucata de pui prin marinada, o asezam in vasul in...Citeste continuarea

Cea mai neagra negresa

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am mixat ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat untul topit, mixand in continuare. Am adaugat cacaua si am omogenizat compozitia. Am adaugat si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Desert lasagna de ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru baza eu am folosit jumatate dintr-o negresa cu oreo pe care o aveam facuta in casa. Ca baza se poate folosi orice blat sau piscoturi, biscuiti oreo. Am amestecat crema de branza cu un...Citeste continuarea

Snitel de porc cu pesmet panko

Postat de: mitinita in Porc

Feliile de carne se bat cu ciocanul de carne. Carnea se strange inapoi in forma initiala. Ajuta ca snitelele sa fie zemoase pe interior. Feliile se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se...Citeste continuarea

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalati bine dovleceii, indepartati capetele. Ii taiati cuburi potrivite, ii puneti intr-o sita, ii presarati cu sare si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Branza de vaci o faramitati cu mana,...Citeste continuarea

Desert baclava

Postat de: ancutsa in Dulciuri

   Se aduc foile de plăcintă la temperatura camerei. Fiecare foaie se unge cu puţin ulei şi se împătureşte în două. Se presară nucă amestecată cu zahăr,...Citeste continuarea

Pui si legume la gratar cu...

Postat de: mirela0911 in

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa la racit, apoi se curata de coaja.  Pulpele dezosate se spala bine, se sterg de apa si se lasa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de prune si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pun apa si uleiul. Se adauga sarea, zaharul si gemul de prune. Se amesteca bine. Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna. Se toarna in bol si se...Citeste continuarea

Bors din mugur de vitel, cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Carnea de vițel se spală și se pune la fiert, la foc iute, în apă rece. Când se ridică spuma la suprafață, se adună și se aruncă, după care se adaugă în oală,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac si cocos

Postat de: Meea in Prajituri

Blat: batem spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când spuma stă băț. Punem făina și praful de...Citeste continuarea

Salata de farfalle, cu file de...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare și între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele...Citeste continuarea

Ciorba de lascute cu afumatura, o...

Postat de: Reli_B in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca Punem o oala de 5 litri cu apa la fiert. Curatam ceapa, o taiem in patru, dar nu de tot si o punem in oala....Citeste continuarea

Desert placinta creata a la Motan...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai decongelam foile de placinta. Intr-un castron punem branza dulce, iaurtul grecesc, 4 galbenusuri de ou, zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar, sarea si stafidele si apoi...Citeste continuarea

Ciorba cu inimi de pui si menta

Postat de: xana in Ciorbe

Pentru paste punem cele 100 gr de faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc, unde adaugam oul batut si uleiul de masline si incepem sa...Citeste continuarea

Scoici cu mazare si grau

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Curatati si spalati usturoiul verde. Feliati-l rondele. Curatati si spalati rosiile, ceapa verde si verdeata. Se caleste usturoiul usor cu atentie sa nu se arda....Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu broccoli si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Legumele se curata si se spala. Carnea de vitel se lasa sa stea o ora in apa rece. Astfel se va elibera de sange si zeama va ramane clara la fierbere.  Intr-o oala cu 4 l apa...Citeste continuarea

Supa crema de linte rosie

Postat de: nico_nico in Supe

Intr-o oala mai mica punem la fiert legumele taiate marunt (ceapa, patrunjelul, morcovul, cartoful, usturoiul) timp de 8 minute, apoi adaugam lintea rosie spalata in prealabil. Se mai lasda la...Citeste continuarea

Salata delicata - colorata

Postat de: mihaelar63 in

 Muschiuletul file de porc se taie cubulete. Ridichile se feliaza. Boabele de porumb se clatesc cu apa rece si se scurg de excesul de lichid. Ciupercile se clatesc de asemenea cu...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de cartofi

Postat de: sufletista in Supe/Ciorbe

In uleiul de la friptura adaugam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa. Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1...Citeste continuarea

Crap marinat italienesc

Postat de: mihaelar63 in

 Crapul se spala bine si se incresteaza pielea din doi in doi centimetri. Crestaturile se fac pe diagonala, in sensul invers al dispunerii oaselor. Aceasta operatiune ajuta ca...Citeste continuarea

Desert mini tarte cu crema...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face aluatul fraged, pentru a-i da răgazul să se întărească la frigider, conform...Citeste continuarea

Crema mousseline, pentru prajituri...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă zahărul tos cu amidonul și vanilia, se adaugă apoi gălbenușurile și compoziția obținută se subțiază cu laptele turnat puțin câte puțin. Se dă cratița pe foc...Citeste continuarea

Waffe cu rosii si jambon

Postat de: sufletista in

Spalam rosiile si le scoatem miezul. Peste miezul de rosii, adaugam cascavalul dat prin razatoare, laptele; amestecam bine dupa care adaugam ouale, condimente dupa gust, uleiul, praful de copt,...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta. Se adauga...Citeste continuarea

Chiftele in crusta din fulgi de porumb

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine. Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece. Curățăm...Citeste continuarea

Aluat fraged pentru tarte dulci

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Făina albă cernută se pune într-un vas pentru frâmântat și se face o adâncitură la mijlocul ei, în care se pun: oul, zahărul, vanilia, sarea și untul rece....Citeste continuarea

Sos Marinara

Postat de: Ina in Conserve

Spalam rosiile si le crestam usor coaja, cu varful cutitului. Trecem rosiile prin apa clocotita, pentru 30 secunde, apoi le scoatem intr-o sita. In contact cu apa clocotita coaja crestata se va...Citeste continuarea

Rosii uscate, in ulei de masline

Postat de: Ina in Conserve

Rosiile se spala bine si se taie pe lung, in jumatati. Am ales rosii prunisoare pentru ca sunt carnoase si nu foarte zemoase. Captusim tavile de aragaz cu folie de aluminiu si aranjam pe folie...Citeste continuarea

Lecso

Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carne

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei; cand sticleste, se adauga peste ardeii si ei taiati marunt. Se calesc 10 minute impreuna cu ceapa.  Carnatul se taie rondele si se pune...Citeste continuarea

Pui marinat la cuptor

Postat de: MotanLaOale in

Puiul se curata, se spala bine si se usuca. Intr-un castron se amesteca toate condimentele Delikat cu sare, pana se face o pasta. Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta,...Citeste continuarea

Dovlecei si vinete pane, cu...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legume

Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se...Citeste continuarea

Ciorba de burta cu legume

Postat de: mihaelar63 in

Burta prefiarta proaspata se pune la fiert in apa sarata impreuna cu foi de dafin, piper si mustar boabe. Legumele se curata si se spala. Maruntiti/taiati legumele in forma dorita...Citeste continuarea

Desert sarlota pariziana cu zmeura...

Postat de: ctlina in Prajituri

  Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Se pun pe foc 200 g de zmeura cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine...Citeste continuarea

Cocktail Demi-peche

Postat de: ctlina in Cocktail

Pregatiti-l direct in paharul de servit.  Puneti cuburile de gheata, siropul de piersici si varsati berea.  Amestecati usor. Pueti decora cu foi de menta.  Serviti ! Citeste continuarea

Pui cu cartofi si zucchini

Postat de: mihaelar63 in

Puiul se curata, se spala si se pune intr-o tava non-aderenta. Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie bucati. Dovlecelul si ardeiul iute se taie rondele. Jumatate de ardei...Citeste continuarea

Curcan in sos de rosii cu cuscus...

Postat de: ladydi in

Fierbem carnea de curcan in apa cu sare. Dupa ce este fiarta, o scoatem si o lasam sa se racoreasca. Punem supa sa mai dea un clocot, oprim focul adaugam cuscus-ul si acoperim. Dupa 5-10 minute,...Citeste continuarea

Pizza Calzone

Postat de: vasimur in Pizza

Preparare aluat: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, ou, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugați ulei de măsline și...Citeste continuarea

Supa crema de linte si curcan

Postat de: ladydi in

Punem carnea la fiert in apa cu sare. In alta oala punem si lintea la fiert, in apa cu sare si 2 frunze de dafin. Intre timp, curatam legumele si le taiem in bucati. Rosiile le decojim si le...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: sufletista in

Castravetii ii spalam si ii taiem felii, adaugam sarea, amestecam bine si lasam 30 min la rece. Intre timp, punem apa, otetul, zaharul si condimentele la fiert 2-3 clocote. Castraveti ii...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu oregano

Postat de: mihaelar63 in

Carnea de pui portionata se curata si se spala bine. Puneti carnea de pui la fiert cu 1 l apa. Sarati. Fierbeti 15 minute. Ceapa verde se curata si se taie rondele....Citeste continuarea

Carnati de casa cu pasat

Postat de: sufletista in

Prima data spalam pasatul bine in cateva ape, dupa care il lasam la scurs bine de apa. Intre timp fierbem orezul al dente (sa fiarba 2-3 clocote din momentul ce clocoteste apa). Fierbem...Citeste continuarea

Tort Paccheri cu carne

Postat de: panacris in

Ceapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de măsline și apă. Între timp carnea tocată se asezonează cu condimentele pentru chiftele de la Delikat, sare,...Citeste continuarea

Mini pizza de vinete si dovlecei

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati legumele si incalziti cuptorul la 180°C Taiati vanata si dovlecelul  in felii subtiri. Ungeti-le cu ulei pe ambele parti si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie...Citeste continuarea

Aperitiv oua in aluat de pizza la...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 220 °C. Amestecati braza rasa cu smantana, puneti piper (si sare daca branza nu este sarata). Asezati aluatul in forma ovala de 25 cm. Formati o barca,...Citeste continuarea

Compot de prune galbene

Postat de: ctlina in Sirop / Compot

Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia. Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva...Citeste continuarea

Pastai galbene cu smantana

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]