Reteta Romaneasca originala de la bunica mea :D
Curatam cartofi si ii spalam. Dupa care ii taiem cubulete si ii punem la fiert impreuna cu putina sare.
Intre timp pregatim maiaua din drojdia, laptele caldut si zaharul.
Scurgem apa de la cartofi, adaugam 50 margarina si ii zdrobim. Dupa ce i-am pisat bine, dam deoparte sa ne apucam de aluat.
Cernem faina, presaram sare deasupra si o lingura de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura la mijloc, adaugam maiaua si inca o lingura de margarina. Amestecam un pic maiaua cu faina si rasturnam cartofii. Si incepem sa framantam pana rezulta un aluat elastic, daca inca e lipicios, mai adaugam faina. La sfarsit adunam tot aluatul cu putin ulei turnat deasupra si mai framantam cca 2 min si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Infainam masa de lucru si formam bile dupa care le rotunjum cu ajutorul mainilor. Pe plita incinsa punem cate o turta si o prajim pe amandoua partile dupa care le scoatem pe un prosop curat si le invelim.
Procedam la fel cu restul de aluat.