Noh, acum nu stiu dacă e o "Retetă româneasca", dar o stiu din fragedă copilărie! N-am adus-o până acum, că mi s-a părut banală ;) Dar printre alte discuții cu fete începătoare în bucătărie, am zis că musai să aduc această rețetă în portofoliul meu! Pentru noi, care gătim de ceva anișori, e o rețetă tare, tare simplă! Dar pentru începători, sper să fie de bun augur și să înțeleagă toți pașii! ;)
Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe, de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu muștarul, pesmetul cu praful de usturoi, se amestecă, după gust. Feliile de dovlecel se dau prin făină, ou bătut și amestecul de pesmet. Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte.
Dupa ce s-au prajit, se scot pe un șervetel de bucătărie ca să se absoară uleiul. Dovleceii pane se servesc ca atare, calzi sau reci, sau cu diverse sosuri (smântână, usturoi, sos dulce picant cu ananas/mango!)
Spor și poftă bună!