Este o reteta tare aspectuoasa si se pregateste atunci cand aveti musafiri. Cu siguranta o sa-i impresionati. Reteta este destul de simpla, un blat de biscuiti sarati, o crema de branza si un strat de avocado amestecat cu somon afumat, seminte, zeama de lamaie, rosii… Este versatil toping-ul si se face in functie de gustul fiecaruia. Secretul acestui aperitiv consta in ingrediente: avocado sa fie bine copt, sa fie asezonat cu sare si zeama de lamaie, apoi somonul sa fie gustos si de calitate.
Blatul de biscuiti: se pun biscuitii intr-un robot si se maruntesc. Se adauga untul si putin lapte si se amesteca. Nu este nevoie de adaos de sare deoarece am folosit biscuiti sarati.
Crema de branza: branza de oaie si urda se dau pe razatoarea cu gauri mari. Untul moale la temperatura camerei se spumeaza cu un mixer sau o lingura de lemn. Peste unt se adauga branzeturile rase si smantana. Se amesteca si se da la frigider compozitia pentru 30 minute.
Pentru toping: somonul afumat, avocado si rosiile chery se taie cuburi. Se adauga zeama de lamaie, un praf de sare si piper proaspat rasnit. Se adauga si mixul de seminte si se amesteca.
Asamblare: pe o farfurie intinsa se pune un inel de montat. Se pune jumatate din biscuiti, se niveleaza cu dosul unei linguri. Se adauga 2-3 linguri de crema de branza si se niveleaza compozitia tot cu dosul unei linguri. Ultimul strat este cel din avocado si somon. Se da la frigider pentru cel putin 1-2 ore. Daca aveti musafiri aperitivul se poate pregati si cu o zi inainte. In momentul serviri se scoate inelul si se decoreaza cheesecake-ul dupa preferinte.