Spaghete in sos de pui la tava

de Satisfyyourcravings in Pui, 9 Dec 2018 | 2099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe rosii
  • 1 pui intreg (aprox. 1.8 kg)
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva crengute cimbru
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1 lingura parmezan ras
  • 500 grame spaghete
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete in sos de pui la tava:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie.

Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu rozmarinul si cimbrul.

Restul de ceapa se aseaza intr-o tava ceva mai mare decat puiul (eu am folosit o tajine) impreuna cu capatana de usturoi taiata in jumatate transversal. Se aseaza puiul peste ceapa si se presara cu sare si piper. Se coace 10 minute pe raftul din mijloc al cuptorului. Se toarna vinul de jur impreujurul puiului, se reduce temperatura la 180 de grade Celsius si se mai lasa 1 ora si 20 de minute. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa la odihnit sub folie de aluminiu. 

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Se indeparteaza ceapa si usturoiul din tava. Se aseaza tava pe foc mic. Se adauga putin vin pentru a dilua sucurile din tigaie si a desprinde rezidurile de pe fundul tavii, folosind o lingura de lemn. Se adauga pasta de tomate si cubul concentrat si se fierbe pana se obtine un sos matasos, amesecand frecvent. Se indeparteaza de pe foc, se adauga parmezanul si spaghetele fierte. Se transfera inapoi in cuptor pentru 10 minute la 220 de grade Celsius. Se aseaza puiul deasupra si se mai lasa 10 minute la 200 de grade Celsius. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete in sos de pui la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui în bere " la plic"