Spaghete in sos de pui la tava

de Satisfyyourcravings in Pui, 9 Dec 2018 | 2208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe rosii
  • 1 pui intreg (aprox. 1.8 kg)
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva crengute cimbru
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1 lingura parmezan ras
  • 500 grame spaghete
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete in sos de pui la tava:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie.

Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu rozmarinul si cimbrul.

Restul de ceapa se aseaza intr-o tava ceva mai mare decat puiul (eu am folosit o tajine) impreuna cu capatana de usturoi taiata in jumatate transversal. Se aseaza puiul peste ceapa si se presara cu sare si piper. Se coace 10 minute pe raftul din mijloc al cuptorului. Se toarna vinul de jur impreujurul puiului, se reduce temperatura la 180 de grade Celsius si se mai lasa 1 ora si 20 de minute. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa la odihnit sub folie de aluminiu. 

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Se indeparteaza ceapa si usturoiul din tava. Se aseaza tava pe foc mic. Se adauga putin vin pentru a dilua sucurile din tigaie si a desprinde rezidurile de pe fundul tavii, folosind o lingura de lemn. Se adauga pasta de tomate si cubul concentrat si se fierbe pana se obtine un sos matasos, amesecand frecvent. Se indeparteaza de pe foc, se adauga parmezanul si spaghetele fierte. Se transfera inapoi in cuptor pentru 10 minute la 220 de grade Celsius. Se aseaza puiul deasupra si se mai lasa 10 minute la 200 de grade Celsius. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete in sos de pui la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui superioare pe pat de sare la cuptor