Buna fasolica asta alba cu bobul marunt. M-am indragostit de ea -eu care nu prea agreeam fasolea. Eu o mananc si simpla cu legume sau muraturi dar la restul mai era nevoie de ceva :D M-am gandit ca ceafa afumata merge perfect cu fasolea.
Este o mancare de iarna consistenta si hranitoare.
,,Reteta romaneasca"
Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta.
A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu.
Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca.
Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti in alta apa [ care se pune tot calduta ].
Atentie puneti tot apa calda [ sa nu caliti fasole si sa ramna coaja tare ].
Prin fierberea cu bicarbonat de sodiu se inmoaie coaja fasolei rapid si in al doilea rand fasolea va fi mai usor de digerat.
Fasolea se fierbe pana cand coaja este moale si interiorul patruns ca si o crema. Sarati usor.
Daca doriti puteti zdrobi sau mixa fasolea sa obtineti fasole batuta.
Ceafa de porc afumata se opareste cu apa fierbinte.
Curatati si feliati ceapa si usturoiul.
Portionati carnea in felii si o asezti intr-o tava.
Distribuiti ceapa si usturoiul peste carne. Adaugati o cana de apa. Piperati si dati la cuptor tava.
Verficati coacerea si daca este nevoie mai puneti putina apa.
Atentie !!! Nu mai sarati -afumatura este ea sarata.
Ceafa afumata este gata cand feliile sunt rumene.
In farfurie se serveste fasolea cu bucati rumene de ceafa afumata, decorate cu ardei iute rondele.
Nu uitati de muraturi sau de un pahar cu moare [ zeama de varza acra ].
Pofta Buna !!!!
1
Prin fierberea cu bicarbonat de sodiu se inmoaie coaja fasolei rapid si in al doilea rand fasolea va fi mai usor de digerat. Atentie !!! Nu mai sarati carnea -afumatura este ea sarata. Daca doriti, puteti zdrobi sau mixa fasolea sa obtineti fasole batuta.