M-am gândit să fac o omletă mai puțin obișnuită, cu ceapă și ciuperci. Și ce credeți? Este foarte gustoasă și vă recomand s-o încercați și voi. Sigur n-o să vă pară rău.
Din ingredientele de mai jos a rezultat o porție foarte consistentă.
Se curăță ceapa, se spală bine și se toacă mărunt. Dacă ciupercile sunt mature, puteți îndepărta pielița de deasupra deoarece este tare și dă omletei un gust care s-ar putea să nu vă placă. Ciupercile se spală după care se taie felii, nu prea mari. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit, 2-3 minute, până ce se înmoaie. Peste ceapă, se pun ciupercile și se acoperă cu un capac. Se lasă să fiarbă în apa pe care o lasă ciupercile, până ce scade apa. Se condimentează apoi cu sare, piper și boia, după gust. Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, după care se toarnă în tigaie, peste celelalte ingrediente și se prăjește fără să ardem omleta. Când este gata, se scoate pe o farfurie, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă doriți.
Poftă bună!
1
Preparați omleta la foc mic.
2
Nu lăsați omleta să se ardă, deoarece nu va avea gust bun.
3
Omleta se poate face și cu slănină, jumări de porc, cârnați, mușchiuleț, kaiser etc. sau doar cu ceapă.
4
Puteți să folosiți ceapă verde, dacă aveți.
5
Dacă vă place, puteți folosi ardei iute.