Tocana de opintici-reteta de post

de abetina in Mancaruri de post, 10 Dec 2018 | 4407 vizualizari

 

Rețete românești de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg opintici gata fierti (bureti)
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei
  • 5 rosii potrivite
  • 4 gogonele (rosii, verzi)
  • ierburi aromate (rozmarin, oregano, maghiran)
  • 1 lingura sare
  • 50 ml.ulei
  • 4 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de opintici-reteta de post:

  Se curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa fie adaugati in tocana la vremea potrivita.
   Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la prajit cu putin ulei, se adauga ardeii fideluta, gogonelele si rosiile felii, sare, ierburi aromate, se pune capac sa fiarba incet. Cand sunt fierte, se adauga opinticii tocati, sare daca mai trebuie si se mai fierb pret de circa 10 minute, dupa care se opreste focul si se adauga usturoiul tocat, se amesteca, se pune capac si se lasa cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.

Se serveste cu mamaliguta si pentru doritori si smantana.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de opintici-reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post