Nu mai facusem de mult timp briose si am zis ca e ocazia perfecta pentru un astfel de desert care iti incanta privirea si gustul. Si de aceasa data m-a ajuat frisca Montare D'oro cu ajutorul careia am facut moatze mandre si pufoase pe briose. Si pentru ca se apropie Craciunul, aceste briose ii vor incanta pe cei mici cu siguranta si pe Mos Craciun.
Incepe sa imi placa tot mai mult aceasta frisca care are tinuta, se bate repede si are un gust bun, iar zahar nu mai trebuie adaugat, aceasta fiind deja dulce.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt. Se adauga apoi ouale, uleiul si lapele si se mixeaza pana se omogenizeaza.
Ciocolata se topeste impreuna cu laptele, se lasa sa se racoreasca apoi se toarna peste compozitie. Se mixeaza din nou pana se incorporeaza in aluat.
Se pregateste tava speciala cu hartiute pentru briose. Se umplu formele pe trei sferturi cu aluat iar deasupra se asaza cateva visine. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade si se lasa cca 30 de minute sau pana trec testul scobitorii. Se scot din cuptor, se pun pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca apoi se pregateste un posh.
Briosele se insiropeaza cu sucul de visine din compot apoi se orneaza cu frisca. Deasupra se pune cate o visina si se servesc cu mare pofta.
Pofta buna!
1
Se pot adauga visine si in compozitie, nu doar deasupra briosei inainte de coacere.