Supa crema de legume coapte

de CameliaR in Supe, 11 Dec 2018 | 10748 vizualizari

 

In ultimul timp nu am mai mancat prea multa carne. De  cateva zile tot poftesc la o supa crema. Asa ca astazi m-am pus pe treaba. Am fost in oras si mi-am cumparat toate necesare, Traficul in aceasta perioada este incredibil de aglomerat, dar nu am cedat. :) Ajunsa acasa, mi-am facut o ciocolata calda si m-am apucat de treaba. Ca si sursa de insipiratie am folosit o reteta de la Jamila. Pe langa ingredientele pe care ea le-am folosit eu am mai adaugat cateva ingrediente (ardeiul kapia si mai multi cartofi dulci). Reteta nu este una deloc complicata si o poate pregati si cel mai nepriceput. Mi-a iesit o cantitate destul de mare. Timp de 3 zile o sa am ce manca la cina. Eu am servit-o cu smantana. Aceasta supa crema este recomandata si persoanelor vegetariene, vegane sau cele care tin post. Crutoanele au fost suficiente pentru doua portii. Asadar, daca doriti ceva usor, delicios si cu un gust usor dulce, va recomand cu drag aceasta supa crema. 
 

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi dulci
  • 1 dovlecel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 3 cepe rosii
  • 3 cepe albe
  • 3 morcovi
  • 1 praz
  • 3 cartofi albi
  • 2 ardei kapia
  • 2 ardei grasi
  • 6 rosii cherry sau 2 rosii mari
  • 7 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper, cimbru
  • patrunjel
  • Crutoane:
  • 200 g paine taiata cubulete
  • 3 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • piper si sare
  • smantana pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume coapte:

Curatam toate legumele si le spalam bine. Cateii de usturoi raman in coaja. Trebuie sa tocam toate legumele in cuburi potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele. Punem cateii de usturoi si cateva fire de patrunjel. Punem putina sare, piper si cimbru. Adaugam cele 3 linguri de ulei si amestecam legumele. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Coacem timp de 60 -90 minute. Incercam legumele cu o scobitoare sau cu varful cutitului.

Intre timp pregatim crutoanele.

Taiem painea in cuburi potrivite. 

Intr-un chopper punem uleiul, cateva fire de patrunjel si cateii de usturoi curatati. Adaugam sare si piper dupa gustam. Pulsam de cateva ori pana obtinem o pasta. Turnam pasta obtinuta peste bucatelele de paine. Le amestecam usor. Puteti sa le pregatiti atat in cuptor cat si intr-o tigaie. Eu le-am facut in tigaie. Am adaugat crutoane in tigaie si le-am rumenit frumos pe ambele parti. 

Ne intoarcem la legume. 

Dupa ce s-au copt la cuptor, trebuie sa le scoatem si sa curatam usturoiul de coaja. Punem legumele intr-o oala impreuna cu usturoiul curatat. Adaugam 3 - 4 litri de apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere legumele. Lasam sa fiarba timp de 10 minute. Luam oala de pe foc si cu un blender pasam legumele pana obtinem o compozitie fina. Adaugam treptat apa fierbinte pana obtinem consistenta dorita. Adaugam sare si piper dupa gust. Eu am servit aceasta supica cremoasa cu smantana si crutoane. Puteti sa o serviti si ca atare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte