Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert placinta cu dovleac
Postat de: GABRIELAGH in PrajituriIncepem cu umplutura: Dovleacul copt impreuna cu siropul de artar l-am bagat in robot pentru a obtine o crema de dovleac fina si cremoasa. Prepararea aluatului: Cernem faina sa o avem...Citeste continuarea
Desert prajitura cu biscuiti, mere...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUmplutura de mere: Merele spalate le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti merele cu indulcitorul si scortisoara. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit,...Citeste continuarea
Salata de paste cu legume
Postat de: GABRIELAGH in FusilliSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. In acest timp se toaca si amesteca toate legumele. Se adauga pastele fierte si scurse, peste legume. Se pune sare, otet...Citeste continuarea
Salata de ton cu iaurt si seminte
Postat de: mihaelar63 in SalateTonul se scoate din conserva si se pune intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Amestecati tonul cu legumele tocate, mustar si ulei. Sarati....Citeste continuarea
Aperitiv pogacele cu branza de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe face un aluat potrivit de moale din: făină, sare, drojdie, gălbenușuri, zahăr, untură și lapte cald. Când toate ingredientele s-au încorporat și aluatul este...Citeste continuarea
Desert churros spanioli de casa
Postat de: ctlina in DulciuriÎntr-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul. Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina. Se amestecă bine cu o lingură...Citeste continuarea
Rosii umplute cu sardine
Postat de: ctlina in PesteFierbeti ouale in apa cu sare timp de 10 minute . Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalam rosiile, le taiem capacul apoi scobim interiorul. Scurgem bine lichidul din ele, punem...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata,...
Postat de: ancutsa in DulciuriMod de preparare: Se bat spuma albuşurile cu un praf de sare, iar când spuma devine consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi, treptat, gălbenuşurile, uleiul....Citeste continuarea
Desert Frankenstein treats
Postat de: caroline in DulciuriInainte de a incepe trebuie sa avem pregatite pe masa de lucru toate cele necesare deoarece trebuie lucrat repede. Incepem prin a marunti ciocolata si a o topi. Punem ciocolata topita...Citeste continuarea
Rulada din sunculita umpluta cu...
Postat de: AdrianUdrea in PorcCuratam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti. Adaugam si o lingurita de sare. Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul....Citeste continuarea
Desert tarta cu pere, mere si nuci
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem...Citeste continuarea
Izmir köftesi - chiftele turcesti...
Postat de: eumimi in OaieTocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti....Citeste continuarea
Desert Nutella French Rolls
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se cerne faina. Se pune intr-o parte sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara lingurita de zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna cca 60-70 ml lapte caldut, se amesteca usor...Citeste continuarea
Frigarui de octombrie
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este...Citeste continuarea
Desert prajitura dungata
Postat de: Constelatialeu in PrajituriPentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i...Citeste continuarea
Desert tarta cu lamaie
Postat de: cristina1985 in PrajituriVa recomand sa folositi biscuiti digestivi si nu simpli. Sunt mult mai aromati. Biscuitii se macina, iar untul se topeste. Se toarna untul peste biscuiti si se pregateste o tava rotunda, cu...Citeste continuarea
Desert prajitura aromata cu pere...
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C,...Citeste continuarea
Gem de gutui, cu scortisoara si...
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemGutuile se spală bine și se șterg cu un prosop de hârtie, pentru ca tot puful să fie îndepărtat, la fel ca orice alte impurități. Pentru o primă tranșă de gem (nu e bine de...Citeste continuarea
Salata de toamna cu dovleac copt
Postat de: amalia01 in SalateAm copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata,...Citeste continuarea
Zacusca de ghebe
Postat de: vasimur in ZacuscaSe spală ardeii și gogoșarii iar după ce se coc, se pun într-un vas acoperit cu capac și se lasă puțin (acest lucru va face ca pielița să se poată îndepărta mult mai...Citeste continuarea
Supa de dovleac
Postat de: dantes in SupeSe curata dovleacul de seminte, se taie in bucati si se pune la fiert. Se curata morcovii, cartofii, ceapa si telina, se taie in bucati si se pun la fiert; cand sunt gata, se blenduiesc si se...Citeste continuarea
Crema de mazare cu hribi
Postat de: simona72 in SupeSe curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un bol spargeti ouale. Incepeti si mixati, adaugati zaharul treptat si mixati pana isi dubleaza volumul si compozitia este spumoasa. Adaugati mascarponele si laptele, le amestecati bine....Citeste continuarea
Desert cheesecake cu jeleu de...
Postat de: VanessaAli in TorturiMacinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit. Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce...Citeste continuarea
Desert napolitane
Postat de: momo121 in PrajituriPentru inceput, punem laptele cu zaharul si cacaua intr-un ibric pe foc, pana se topeste tot zaharul, pe urma adaugam biscuitii macinati si amestecam bine pana la omogenizare. Dupa...Citeste continuarea
Crenvusti de pui
Postat de: momo121 in PuiTocam pieptul de pui la masina de tocat sau, daca aveti un robot de bucatarie, punem acolo toate ingredientele si condimentam dupa gust. Mixam pana obtinem o pasta omogena. ...Citeste continuarea
Gratar cu garnitura de cartofi
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carneCartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu putina sare. Carnea o condimentam si o prajim alaturi de carnati pe gratar. Cartofii fierti si zvantati ii punem intr-un vas de...Citeste continuarea
Varza cu afumatura si sorici
Postat de: mihaelar63 in PorcSpalati si taiati marunt ceapa si prazul. Curatati, spalati si tocati morcovu, telina si ardeiul. Pentru usurarea si rapiditatea prepararii eu am folosit pentru tocat, robotul...Citeste continuarea
Frigarui de creveti si scoici Saint...
Postat de: ctlina in Fructe de mareSpalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie. Mixati ceapa taiata marunt cu...Citeste continuarea
Aperitiv pogacele unguresti cu...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriAmestecati drojdia uscata in laptele caldut cu zaharul. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si amestecati. Adaugati galbenusul de ou, smantana si untul si...Citeste continuarea
Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE
Postat de: ctlina in PrajituriAmestecati ingredientele pentru aluat in bolul robotului sau intr-un castron. Turnati compozitia obtinuta intr-o tava unsa (28 cm pentru mine). Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul...Citeste continuarea
Tocana spaniola din coada de taur...
Postat de: mosuletulene in Vita1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari. 2. Tocati rosiile decojite tot cubulete 3. Tocati rondele usturoiul. 4. Dupa ce in prealabil ati...Citeste continuarea
Compot de gutui
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotIncepem prin a pune gutuile in apa rece pentru a le curata mai bine de puf. Dupa aceea le taiem felii si apoi cubulete cu tot cu coaja. Spalam borcanele si capacele, apoi umplem borcanele cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: antici_gabytza in PrajituriMixam zaharul cu laptele si esenta. Apoi adaugam zaharul vanilat si uleiul. Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt. Dupa rasturnam treptat faina peste compozitia de lapte,...Citeste continuarea
Muschi de porc a la Costel
Postat de: Leontina_Costel1970 in PorcFeliile de muschi se asaza in tava, se presara sare si piper, se pun cele 2 linguri de ulei si apa cat sa le acopere. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora si 20 min. Separat se...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci pleurotus
Postat de: Leontina_Costel1970 in CiorbeLegumele se curata si se feliaza, se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in blender, amestecul obtinut il transferam in oala unde avem zeama de legume. Separat se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu pere de toamna...
Postat de: merisor67 in PrajituriPregătim, mai întâi, perele. Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere. Fiind pere de vară, mai coapte se mai strivește miezul, așa că eu nu...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume si cartofi...
Postat de: cristina1985 in PuiCartofii se spala foarte bine (pentru ca se vor gati cu coaja), se inteapa cu furculita si se coc in cuptorul preincalzit, pentru 40-50 minute, la 190 grade Celsius. Cand sunt copti (ii verificati...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu dovlecel
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi, se pune oul, sarea, praful de copt si la sfarsit apa. Se tine aluatul in frigider, timp de 30 minute....Citeste continuarea
Desert prajitura Coconut Dream
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile mixate spumă, gălbenușurile (unul câte unul), laptele, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cacaua....Citeste continuarea
Aperitiv briose cu cascaval si bacon
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriBaconul se taie cubulete mici si se prajeste in putin ulei. Ouale se amesteca cu sarea, apoi treptat, cu uleiul. Adaugati faina si praful de copt. Compozitia va avea consistenta unei smantani....Citeste continuarea
Desert spuma de ciocolata
Postat de: cristina1985 in DulciuriCiocolata pe care am folosit-o nu avea 50 sau 70 % cacao. A fost cea mai ieftina (am avut toate ingredientele in casa). Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana se deschid la culoare ( si...Citeste continuarea
Rosii, ardei si dovlecei umpluti
Postat de: dantes in PorcSe da carnea prin masina de tocat carne, se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei, apoi se amesteca cu patrunjelul tocat, carnea tocata se adauga orezul, oul si amestecam totul bine si se...Citeste continuarea
Desert rulouri cu nuca
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Laptele il incalziti pana devine caldut, untul il topiti. Drojdia o frecati cu o lingurita de zahar pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol. Adaugati zaharul, sarea, vanilia, coaja...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu galuste de faina
Postat de: trifadalia in SupeOasele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara supa obtinuta si se lasa sa se raceasca oasele. Asa reci, se desface carnea de pe oase si se pune intr-un castron. Conopida...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: diaconta in ConserveAm spalat foarte bine gutuile pentru a îndeparta si pufuletul de la suprafata lor. Le-am taiat apoi în 4 si am scos cotorul si partea lemnoasa. Le-am taiat în felii subtiri...Citeste continuarea
Gem de struguri
Postat de: diaconta in ConserveSe spala boabele de struguri si se scurg. Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa. Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza. Pulpa se pune într-o cratita, la foc mic. Se...Citeste continuarea
Hamburgeri de casa
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneCarnea tocata se pune intr-un castron cu toate ingredientele si se amesteca cu mana foarte bine cam 8-10 minute. Se lasa la frigider 1 ora. Se formeaza hamburgerii. Eu am folosit un inel...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie puțin. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se...Citeste continuarea
Compot asortat de sezon
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiFructele se spală bine, se curăță de coji și se taie felii sau cubulețe, fiecare după cum dorește. Se pun fructele în oală, cu 2 l de apă rece, la foc iute. Se adaugă batonul...Citeste continuarea