Este pentru a treia oara cand fac macarons si-mi ies din ce in ce mai bine. O sa mai lucrez putin la culori, dar ca si gust sunt delicioase.
Batem albusurile, sarea, zaharul tos cu robotul (sau mixer) la viteza medie timp de 3 min. Crestem viteza la mediu spre mare timp de inca 3 min, apoi la viteza mare inca 4 min.
Obtinem o bezea foarte tare.
Faina de migdale impreuna cu zaharul pudra le dam prin blender si dupa aceea le cernem printr-o sita fina.
Adaugam faina de migdale si zaharul pudra peste bezea si amestecam cu o spatula de sus in jos pana obtinem o pasta lucioasa care curge usor.
Daca vrem sa le coloram, impartim compozitia in cate culori dorim, adaugam colorant si amestecam usor.
Cu posul spritam direct in tava,pe hartie de copt, cerculete cu dimensiuni cam de 2.5-3 cm la o distanta de 2 cm unul de altul.
Batem tava de masa ca sa fim siguri ca a iesit tot aerul din compozitie si daca mai observam vreo bula de aer o intepam cu o scobitoare.
Lasam tava pe masa cam 45 min pana cand macaronsi fac o crusta lucioasa si atunci cand atingem usor cu degetul nu se lipeste.
Se coc in cuptorul incins la 150 grade C, cam 18-20 min.
Ii putem umple dupa preferinte cu diverse creme. Eu am ales sa fac un ganache de ciocolata:am incalzit frisca intr-o craticioara pana la aproape punctul de fierbere. Am adaugat ciocolata bucati si dupa ce s-a dizolvat complet, am amestecat cu o spatula. Dupa ce s-a racit bine(la frigider) am amestecat cu mixerul pana am obtinut o crema mai tare.
Dupa ce s-au racit macaronsii, i-am unit doi cate doi cu crema de ciocolata la mijloc.
Pofta buna !