Ce mancare poate fi mai buna decat o fasole cu carnita afumata ? Dupa cum a ma mai spus nu cred ca nu este sot mai multumit daca are asa ceva pe masa :D !!!!
Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta.
A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu.
Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca.
Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti. Sarati .
Atentie puneti tot apa calda [ sa nu caliti fasole si sa ramana coaja tare ].
Prin fierberea cu bicarbonat de sodiu se inmoaie coaja fasolei rapid si in al doilea rand fasolea va fi mai usor de digerat.
Fasolea se fierbe pana cand coaja este moale si interiorul patruns ca si o crema.
Adaugati la fasole olingurita de pasta de ardei iute pentru gust picant .
Curatati si tocati ceapa .Aceasta se pune intr-o tava non-aderenta .
Ceafa afumata de porc se asaza deasupra cepei tocate .
Adugati o cana de apa si dati la cuptor sa se pregateasca 20 minute .
Dupa ce apa a scazut intoarceti bucatile de carne si pe partea ceialalta sa se rumeneasca frumos .
Nu este nevoe de ulei, ceafa de porc va elibera suficienta grasime .
La servire se pune in farfurie fasolea cu ceafa afumata deasupra si decorat cu rondele de ardei iute .
Acest preparat se serveste cald .
Nu uitati sa puneti alaturi muraturi sau zeama de varza acra .
Pofta buna !!!
1
Prin fierberea cu bicarbonat de sodiu se inmoaie coaja fasolei rapid si in al doilea rand fasolea va fi mai usor de digerat.