Este o prajitura care se topeste in gura! Daca va plac prajiturile cu branza, sigur o sa va placa si aceasta!
Pt. blat:
Umplutura:
Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste oua. Se mixeaza bine, se adauga si praful de turmeric si se mai amesteca putin.
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava cu dimensiunea de 21x24 cm. Se toarna jumatate din blat in tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute.
In acest timp se prepara umplutura. Se amesteca bine branza cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurl. Se adauga coaja de lamaie si stafidele iar la final se pune grisul.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, se scoate tava din cuptor, se toarna umplutura, se niveleaza apoi se toarna peste branza, restul de aluat. Se niveleaza cu grija si se da din n ou tava la cuptor pentru inca aproximativ 20 de minute. Se urmareste sa se rumeneasca frumos deasupra si se face testul cu scobitoarea. Daca este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se poate presara deasupra zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Daca branza este mai uscata, adaugati smantana sau iaurt.
2
Daca este prea moale, se poate adauga mai mult gris.
3
Dimensiunea tavii este de 21x24 cm. Pentru o tava mai mare, dublati cantitatile!