Desert prajitura turnata cu branza si stafide

de mirela0911 in Prajituri, 24 Ian 2019 | 14297 vizualizari

 

Este o prajitura care se topeste in gura! Daca va plac prajiturile cu branza, sigur o sa va placa si aceasta! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 oua mari
  • un praf de sare
  • 9 lg zahar
  • 9 lg lapte
  • 9 lg ulei
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lgt turmeric

Umplutura:

  • 500 g branza dulce (Pilos am folosit eu)
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 galbenus
  • 1/2 lgt coaja de lamaie
  • 50 g stafide aurii
  • 1 lg gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza si stafide:

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste oua. Se mixeaza bine, se adauga si praful de turmeric si se mai amesteca putin.

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava cu dimensiunea de 21x24 cm. Se toarna jumatate din blat in tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute.

In acest timp se prepara umplutura. Se amesteca bine branza cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurl. Se adauga coaja de lamaie si stafidele iar la final se pune grisul.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, se scoate tava din cuptor, se toarna umplutura, se niveleaza apoi se toarna peste branza, restul de aluat. Se niveleaza cu grija si se da din n ou tava la cuptor pentru inca aproximativ 20 de minute. Se urmareste sa se rumeneasca frumos deasupra si se face testul cu scobitoarea. Daca este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se poate presara deasupra zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca branza este mai uscata, adaugati smantana sau iaurt.

2

Daca este prea moale, se poate adauga mai mult gris.

3

Dimensiunea tavii este de 21x24 cm. Pentru o tava mai mare, dublati cantitatile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu afine si mure