Desert tort cu crema de sampanie

de Lau in Torturi, 30 Ian 2019 | 2656 vizualizari

 

M-am inspirat de la Simonacallas

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 240 ml sampanie
  • 300 g faina alba
  • 200 g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 1lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 160 g unt
  • 120 ml iaurt
  • 6 albusuri
  • esenta de vanilie
  • Crema de sampanie
  • 250 g zahar pudra
  • 250 ml sampanie
  • 500 g unt
  • 1 picatura colorant rosu
  • 400 g sos de coacaze rosi
  • Decor
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de sampanie:

Blat-cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul pudra. Facem o adancitura, adaugam uleiul si untul si incepem sa mixam la viteza mica pana ce se omogenizeaza, adaugam sampania care am fierto pana ce a scazut la jumatate si am lasat-o sa se raceasca, iaurtul, esenta de vanilie si amestecam.

Mixam albusurile cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam 1/2 peste ingredinte mixand cu mixerul la viteza mica, pana ce se incorporeaza, adaugam restul de albus, mixam pana ce se incorporeaza, dupa care mixam la viteza mare cca 3 pana ce se omogenizeaza bine.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care taiem blatul in 3 felii.

Crema-fierbem sampania pana ce scade la jumatate si adaugam asa fierbinte peste zaharul pudra,mixand la viteza mica dupa ce marim viteza pana ce se dizolva zaharul si se raceste amestecul,adaugam untul si continuam mixarea pana ce devine o crema fina.

Eu am adaugat 2-3 linguri de sos si putin colorant rosu,amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie adaugam crema-sos de coacaze-foaie de blat-crema -sos-foaie si imbracam tortul cu crema ramasa.

Dam la rece 1 ora dupa care decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pascal