Nici nu ma gandeam ca o placinta asa buna se pregateste atat de usor!
Foarte bune sunt atat calde, cat si reci, servite cu lapte, iaurt, sau ceai!
Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.
Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete.
Omogenizam compozitia si o lasam la rece pana se dezgheata aluatul.
Apoi, intindem, pe rand, cele doua foi de aluat pe hartie de copt si le crestam in fasii de 3-4 cm pe margini.
Intindem la mijlocul foilor de aluat cate jumatate din compozitia de branza.
Aducem fasiile de aluat, crestate pe margini, peste umplutura si le petrecem unele peste altele intr-o impletitura frumoasa.
Le transferam intr-o tava impreuna cu hartiiile de copt de sub ele.
Le ungem la suprafata cu ou amestecat cu un praf de sare, apoi presaram putin chimen deasupra.
Le dam la cuptorul, preincalzit in prealabil, si le coacem pentru 30-35 de minute, sau pana aluatul este bine rumenit.
Le lasam sa se tempereze 10 minute, apoi le portionam si le servim cu pofta.
1
Daca branzeturile sunt usor zemoase, se poate adauga o lingura de gris in compozitie.