Placinta asta turnatoare e din gradina Mirelei Inaltimea Sa, dar mi-a zis ca ea placinta toarna tot cu conditia sa nu copiez chiar tot de la Mirela, nimic mai simplu ca mie nu-mi sta in ADN sa copiez, doar ma inspir , am zis ca o sa fie cu inspiratie dar cu ce vreau eu in plus.....
PS. sa nu radeti de crapatura din placinta, pe acolo se scurg informatiile pline de arome....:D
Blatul turnat : In bolul mixerului punem cele 2 oua si cele 2 albusuri, un praf de sare, laptele, uleiul si zaharul vanilat si mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine ca o spuma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt , coaja de la lamaie si clementina si omogenizam bine. Tapetem o tava cu ( 20/28 cm ) hartie de copt si turnam jumatate din compozitie, bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 10 min.
Umplutura : Braza dulce cu un praf de sare, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat le omogenizam, adaugam si vanilia bourbon si la final smantana dulce si stafidele.
Dupa 10 min scatem tava din cuptor intindem umplutura si deasupra restul de compozitie a blatului. Bagam tava din nou la cuptor cca 20-25 min, pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii, Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar. Cum eu n-am rabdare si mie imi plac placintele cu branza sa fie fierbinti cand le mananc, binenteles ca mi-am taiat marginile.....
1
daca vi se pare ca branza e prea moale puteti adauga 1 lingura de gris, la mine nu a fost cazul