Ciorba cu gulie, afumatura si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Ian 2019 | 5660 vizualizari

 

 Gulia mi-a tras cu ochiul prospata si de un verde crud. I-am dat rolul principal intr-o ciorbita cu afumatura  de casa, tot proaspat preparata.

 

INGREDIENTE

  • 1 gulie mare
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapa galbena
  • 2 morcovi cruzi
  • 1 bucata mare de os garf afumat de porc
  • 1 pahar de smantana sau iaurt grecesc
  • 1 lamaie -zeama/ optional
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Galuste : 3 oua 4- 5 linguri faina alba , sare .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu gulie, afumatura si smantana:

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Osul se spala cu apa calduta . Nu trebuie oparit daca este proaspat afumat .
  3. Eventual portionati osul garf daca este prea mare si nu va incape bine in oala .
  4. Oasele afumate se oparesc cu apa fierbinte daca sunt : prea, afumate , prea vechi sau prea sarate .
  5. Puneti afumatura la fiert . Sare veti aduga la sfarsit daca mai este necesar .
  6. Tocati marunt ceapa . taiati cuburi , morcovii si cartoful .
  7. Gulia se taie betisoare .
  8. Initial am dorit sa calesc legumele , dar acestea se vor prepara rapid fiin crude .
  9. Ceapa prajita ar fi incarcat prea mult ciorba si ar fi daunat digestiei . Asta tinand cont ca avem deja afumatura .
  10. Se aduga legumele la fiert .
  11. Tijele si frunzele guliei nu se arunca -sunt o mare sursa de vitamine .
  12. Taiati marunt si frunzele verzi+ tijele  guliei si le puneti la fiert in zeama .
  13. Se incearca dupa 20 minute daca sunt patrunse legumele .
  14. Se adauga in ciorba ,galuste preparate din ouale batute spuma , sare si faina alba .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie . Adugati patrunjel verde .
  16. Piparati si acriti daca doriti cu zeama de lamiie .
  17. La servire adugati smantana sau iaurt grecesc dupa preferinta .

                                Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Oasele afumate se oparesc cu apa fierbinte daca sunt : prea, afumate , prea vechi sau prea sarate .

2

Tijele si frunzele guliei nu se arunca -sunt o mare sursa de vitamine .

3

Despre gulie : http://www.obiectiv.info/7-beneficii-nestiute-ale-guliilor_27965.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu gulie, afumatura si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura