Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2019 | 6176 vizualizari

 

Aceasta mi se pare una din cele mai gustoase paste tartinabile pe care le pregătesc în casă, nu doar pentru evenimente speciale, ci și pentru mesele de zi cu zi. De asemenea, am mai folosit această pastă și la alte aperitive și întotdeauna am fost foarte mulțumită de ea, iar cei care au gustat-o au apreciat-o mult. Este economică și prepararea ei nu cere mult timp și multă îndemânare. Din doar trei ingrediente simple se poate prepara o pastă tartinabilă care să schimbe gustul dimineților obișnuite. Pe cât de simplă și ușor de preparat, pe atât de bună este...

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 50 grame de unt
  • sare (dacă este nevoie)
  • câteva măsline, pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea:

Mai întâi se fierb tare ouăle, în apă cu sare și oțet, ca să nu se spargă în timpul fierberii.

Când au fiert, ouăle se pun în apă rece, ca să se răcească, după care se curăță de coji.

Se dau pe răzătoarea mică ouăle și telemeaua și se mixează cu untul moale, scos din timp de la frigider.

Se adaugă sare, după gust, numai dacă este nevoie.

Se pune pasta într-un bol pe măsură și se decorează cu câteva măsline.

Când compoziția este omogenă, se poate servi deja, pentru că fiind moale, este ușor tartinabilă.

Se servește la micul dejun, sau la ocazii, pe pâine prăjită, cu salată verde, roșii, măsline...

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul de la frigider, ca să fie moale și ușor de mixat.

2

Nu fierbeți ouăle mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

Adăugați sare numai dacă este nevoie. În general, telemeaua este suficient de sărată și nu mai este nevoie de sare.

4

Dacă nu terminați de mâncat pasta de prima dată, țineți-o la frigider până la epuizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu sfecla rosie si branza