Aceasta mi se pare una din cele mai gustoase paste tartinabile pe care le pregătesc în casă, nu doar pentru evenimente speciale, ci și pentru mesele de zi cu zi. De asemenea, am mai folosit această pastă și la alte aperitive și întotdeauna am fost foarte mulțumită de ea, iar cei care au gustat-o au apreciat-o mult. Este economică și prepararea ei nu cere mult timp și multă îndemânare. Din doar trei ingrediente simple se poate prepara o pastă tartinabilă care să schimbe gustul dimineților obișnuite. Pe cât de simplă și ușor de preparat, pe atât de bună este...
Mai întâi se fierb tare ouăle, în apă cu sare și oțet, ca să nu se spargă în timpul fierberii.
Când au fiert, ouăle se pun în apă rece, ca să se răcească, după care se curăță de coji.
Se dau pe răzătoarea mică ouăle și telemeaua și se mixează cu untul moale, scos din timp de la frigider.
Se adaugă sare, după gust, numai dacă este nevoie.
Se pune pasta într-un bol pe măsură și se decorează cu câteva măsline.
Când compoziția este omogenă, se poate servi deja, pentru că fiind moale, este ușor tartinabilă.
Se servește la micul dejun, sau la ocazii, pe pâine prăjită, cu salată verde, roșii, măsline...
1
Scoateți din timp untul de la frigider, ca să fie moale și ușor de mixat.
2
Nu fierbeți ouăle mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.
3
Adăugați sare numai dacă este nevoie. În general, telemeaua este suficient de sărată și nu mai este nevoie de sare.
4
Dacă nu terminați de mâncat pasta de prima dată, țineți-o la frigider până la epuizare.