Imposibil de mers la munte in Franta fara sa mancam o tartifleta.
Iata deci o reteta rapida de tartifleta, facuta la munte in timpul vacantei de iarna la ski.
Cum n-aveam cuptor am facut-o repede si simplu la cuptorul cu microunde, la pozitia grill.
Tartifleta este renumita ca si mâncarea schiorului foaaaarte flămând.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/gratin-cu-cartofi-cu-branza-reblochon.html
Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii.
Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt.
Gatiti impreuna 10 minute. Puneti cartofii taiati , sare si piper si reveniti-i pe toate partile.
Adăugați smantana, amestecati, lăsați cartofii sa se înrobeasca 2-3 minute înainte de a transfera totul într-un vas de copt.
Taiati Reblochon-ul în două si inca o data in doua pe direcția grosimii. Puneți-l peste cartofi.
Dati la microunde timp de 10-15 minute in pozitia grill.
Serviti cu o salata verde sau cu muraturi.