Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2019 | 2555 vizualizari

 

Merge perfect ca aperitiv.
Usor de pregatit.

 

INGREDIENTE

aluat:
  • 100 g unt/margarina
  • 1-2 oua
  • 250 g faina
  • sare
umplutura:
  • 400 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • marar
  • ierburi de provence
  • gouda
  • emmentaler
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler:

Intr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare.

Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.


Intre timp pregatim umplutura.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile se taie in bucati mai mici si se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu ceapa si putin ulei.

Spre sfarsit se adauga mararul, ierburile de provence, sarea si piperul si se mai lasa cateva minute la foc potrivit.

Aluatul se scoate din frigider. Se intinde uniform in forma pentru tarta.

Se umple cu compozitia de ciuperci dupa ce s-a racit.

Deasupra am presarat gouda si emmentaler ras.

Se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute.

TIPS-URI

1

Se poate servi calda sau rece la aperitiv. Se poate pune cascaval sau mozzarella in loc de gouda si emmentaler.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte aperitiv cu pasta de ciuperci