Blat-untul il mixam spuma cu un praf de sare, 50 g zahar pudra, vanilia, adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Separat am mixat albusurile cu zaharul ramas pana ce au devenit o bezea lucioasa, adaugam peste crema de unt, amestecand cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care taiem in 3 felii.
Crema de ciocolata-topim ciocolata cu untul si 100 ml smantana,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca cateva ore.
Mixam smantana pana ce isi dubleaza volumul,adaugam crema de ciocolata si mixam pana ce se omogenizeaza.
Umplutura de cirese-cirese fara samburi cu zaharul si lichiorul punem pe foc pana ce scade zeama de la cirese si se leaga un sirop.Lasam sa se raceasca.
Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam -crema de ciocolata -cirese -repetam pana ce terminam,imbracam tortul cu crema si dam la rece cateva ore.
Decoram dupa plac,eu am ales sa topesc o ciocolata si cateva cirese.