Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert salam Molotov
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai ne pregatim ingredientele, alunele le prajim, le decojim si le taiem grosier, rahatul il taiem cubulete mai micute, biscuitii ii rupem in bucati mai mici. Intr-un vas incapator,...Citeste continuarea
Ciocolata calda de casa
Postat de: Meea in BauturiPe flacara mica, topim ciocolata impreuna cu 100 ml lapte. Adaugam apoi restul de lapte (200ml) si amestecam bine. Punem cele 2 linguri de amidon (amestecate cu putin lapte, nu mult, doar cat sa...Citeste continuarea
Chifle umplute cu pui
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneAmestecam oul, drojdia, sarea, apa si zaharul. Punem acest amestec peste faina si adaugam untul taiat cubulete. Se framanta un aluat pana cand devine elastic si lipicios (se...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si aroma...
Postat de: merisor67 in TorturiCa la orice blat de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm albușurile până se spumează,...Citeste continuarea
Salata in straturi cu legume si...
Postat de: eumimi in SalateFierbem morcovii impreuna cu cartofii. Sfecla o fierbem separat. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari legumele fierte, iar castravetii murati ii tocam cubulete. Aranjam straturile pe un...Citeste continuarea
Cartofi cu rasol afumat de porc
Postat de: RODIMUR in PorcRasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se...Citeste continuarea
Desert biscuiti de post cu banane
Postat de: mihaelar63 in DulciuriStafidele se punla hidratat in afinata din timp . Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti afinata si apoi puneti stafidele in ea . Cocolata se taie cat mai marunt ....Citeste continuarea
Gomboti cu carne si ciuperci brune
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneSpalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt. In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam...Citeste continuarea
Desert rulouri cu mere
Postat de: ladydi in DulciuriSpalam merele si le dam pe razatoare. Le calim cu zaharul si cu scortisoara, apoi le punem sa se scurga sucul. Dupa ce se racoresc si se scurg bine, infainam blatul de lucru si portionam...Citeste continuarea
Mancare de gutui
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata in unt fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic. Se toarna 1 pahar apa...Citeste continuarea
Friptura de porc cu salvie si pireu...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase . Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia . Se presara pe deasupra...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: claudiaO in PorcCarnea curățată de pieliti, o tocam prin masina cu sita cu găuri mari. Usturoiul il strivim cu presa si apoi il frecam cu o lingura de sare si il diluam cu zeama de carne. Il punem...Citeste continuarea
Cum se face mixul pentru ciocolata...
Postat de: Oana in Scoala de gatit BucatarasCiocolata se taie marunt si apoi se pune in robot si se marunteste cat mai fin. Se rastoarna intr-un castron si se adauga restul ingredientelor. Se amesteca usor cu o lingura pana se...Citeste continuarea
Chiftele de vita si pui cu sos
Postat de: Retetegg in Mancaruri cu carneAm curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs. Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi...Citeste continuarea
Desert cozonacei cu nuca, merisoare...
Postat de: Retetegg in DulciuriPentru aluat ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Laptele se pune intr-un vas pe foc si cand incepe sa se incalzeasca, se topesc in el zaharul si untul. Nu trebuie sa fiarba, doar...Citeste continuarea
Pateu din ficatei de pui
Postat de: GABRIELAGH in FicatSe spala ficateii si se pun intr-o tava in care am pus doua linguri de ulei. Se curata ceapa, se taie solzi mari, se pune peste ficatei. Se dau la cuptor la 180 grade C si se lasa...Citeste continuarea
Ciorba rosie cu perisoare de porc...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Morcovii se taie cuburi mai marisoare Telina si ceapa se feliaza . Caliti usoar ceapa , telina si morcovii . Sarati ....Citeste continuarea
Painici integrale cu seminte de...
Postat de: mihaelar63 in PiineFainurile se pun intr-un bol mare incapator . Fara faina alba , painea ar fi iesit mai clicoasa si nu ar fi dospit atat de usor . Drojdia se dizolva in putina apa calduta [cam...Citeste continuarea
Desert Sarah Bernard
Postat de: Criss in DulciuriAlbusurile se pun in vasul robotului si se bat la viteza mare pana se formeaza o spuma ferma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga...Citeste continuarea
Proaspata de porc-reteta cu nr.1300
Postat de: mihaelar63 in PorcEu am ales bucati de carne mai macra , pentru mofturosi tinerei :d .Am mai pus si cateva bucati de grasime sa dau suculenta tocanei . Folositi o cratita cu pereti grosi -Pe...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti sarati cu...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen. Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți....Citeste continuarea
Pulpe de pui cu ceapa rosie si...
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata, se spala bine si se usuca cu un prosop. O portocala se stoarce si in zeama se amesteca bine toate condimentele. Se pune uleiul intr-o tava, se pun pulpele si se ung bine...Citeste continuarea
Salau cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in SalauMedalioanele de salau se spala si se asaza in tava. Sarati pestele si stoarceti zeama de lamaie proaspat, peste fiecare bucata. Dovlecelul se curata de coaja...Citeste continuarea
Desert cheesecake de Craciun cu...
Postat de: VanessaAli in TorturiBaza: Macinam biscuitii fin si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 30cm, punem folie alimentara transparenta, pe fund si pe pereti, astfel ca atunci cand e...Citeste continuarea
Crispy de pui la cuptor
Postat de: Reli_B in PuiAm taiat pieptul de pui in fasii. Am presarat putina sare si piper peste ele si le-am amestecat. Am amestecat iaurtul cu smantana si condimentele: sare, piper, boia. Fulgii de porumb i-am...Citeste continuarea
Desert pachetele cu bezea si nuca
Postat de: diaconta in PrajituriPentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor. Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem...Citeste continuarea
Desert bomboane cu ciocolata alba,...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe mixeaza untul cu zaharul vanilat. Se topeste ciocolata pe baie de abur (se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, care se pune in apa clocotita; se mesteca pana cand se topeste),...Citeste continuarea
Desert branzoaice sau poale-n brau...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva. Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele...Citeste continuarea
Desert fursecuri spritate, fragede...
Postat de: Ina in DulciuriPunem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala. Oprim mixerul si adaugam...Citeste continuarea
Pulpe superioare de pui la cuptor
Postat de: Reli_B in PuiIntr-o oala incapatoare amestecam uleiul cu condimentele. Spalam bine pulpele, le lasam sa se scura de apa sau le stergem cu prosoape de hartie apoi le punem in uleiul cu codimente. Le amestecam...Citeste continuarea
Carnati Thuringer cu legume la tigaie
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneCartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se fierb in apa cu sare, 7 minute, se scurg si se lasa putin la racit. Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi,...Citeste continuarea
Desert negresa din albusuri cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparăm blatul pentru Negresă. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se...Citeste continuarea
Salata tunisiana mechouia
Postat de: Criss in SalateLegumele spalate si curatate se pun intr-o tava pe hartie de copt si se coc in cuptor. Se pot coace si pe plita sau gratar, dar mie mi-a fost mau usor sa le coc pe toate odata in cuptor. ...Citeste continuarea
Supa italiana cu perisoare, orzo si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Morcovii se taie in bucati mari, ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se indeparteaza cotoarele de la cavolo nero si se taie...Citeste continuarea
Desert clatite americane cu afine
Postat de: licurici_lra in DulciuriFaina se amesteca cu praful de copt, zaharul si un praf de sare. Se adauga ouale, laptele si sucul de rodie (de la o jumatate de rodie) si se mixeaza, pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si gutui
Postat de: AdrianUdrea in PrajituriPentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol. Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si...Citeste continuarea
Desert tort entremet cu cocos si...
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se incorporeaza incet in spuma...Citeste continuarea
Tocana de legume
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMai întâi se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală și se taie sub formă de rondele, sau de triunghiuri, dar de dimensiuni mai mari. (Toate legumele...Citeste continuarea
Desert prajitura Carpati
Postat de: Criss in PrajituriOuale se separa si albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile...Citeste continuarea
Desert fursecuri arabesti
Postat de: Criss in DulciuriNOTA: in reteta tradusa scrie de "o cana de ceai" de ulei, zahar, faina, etc. Eu am masurat ingredientele cu o cana de cca 200 g. Important e sa masurati toate ingredientele cu acceasi...Citeste continuarea
Desert Ochelari cu zahar si...
Postat de: panacris in DulciuriAluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară. Urmează partea artistică, se...Citeste continuarea
Coaste de porc si cartofi la slow...
Postat de: mihaelam90 in Slow CookerCartofii i-am curatat si taiat ca pentru prajit, dar mai grosi si i-am asezat in vasul slow cookerului Crock Pot si i-am condimentat cu sare, piper, boia si usturoi. La fel am condimentat si...Citeste continuarea
Ostropel de pui la slow cooker...
Postat de: mihaelam90 in Slow CookerSpalam bine si scoatem pielita pulpelor si le digilam intr-o tigaie cu putin ulei pe aragaz, cam 5-10 minute. Rosiile in bulion le-am pasat la blender, dupa care le-am amestecat cu sucul de...Citeste continuarea
Desert braduti din aluat de...
Postat de: merisor67 in PrajituriRupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin. Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari,...Citeste continuarea
Tort aperitiv, pentru zilele cu...
Postat de: RODIMUR in PesteSe taie blatul (pâinița) în trei felii. Se curăță și se spală cele două cepe. Una din ele se taie foarte mărunt, pentru pasta de pește, iar cealaltă se taie rondele/felii....Citeste continuarea
Friptura de pui la cuptor
Postat de: eumimi in PuiAmestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt. Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem...Citeste continuarea
Desert tort Diplomat
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...Citeste continuarea
Rata pe varza acra
Postat de: Pungasa_Rogue in RataRata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi,...Citeste continuarea
Desert tort egiptean
Postat de: Bunica in TorturiBlatul Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt. Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma. Scoate telurile. Adauga...Citeste continuarea
Pulpe de pui dezosate cu mustar la...
Postat de: Leontina_Costel1970 in PuiIntr-un castron amestecam untul, uleiul, mustarul, boiaua, sarea si piperul pana obtinem o pasta, trecem prin acest amestec pulpele de pui, apoi le asezam intr-o tava si acoperim tava cu hartie de...Citeste continuarea