A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert salam Molotov

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai ne pregatim ingredientele, alunele le prajim, le decojim si le taiem grosier, rahatul il taiem cubulete  mai micute, biscuitii ii rupem in bucati mai mici. Intr-un vas incapator,...Citeste continuarea

Ciocolata calda de casa

Postat de: Meea in Bauturi

Pe flacara mica, topim ciocolata impreuna cu 100 ml lapte. Adaugam apoi restul de lapte (200ml) si amestecam bine. Punem cele 2 linguri de amidon (amestecate cu putin lapte, nu mult, doar cat sa...Citeste continuarea

Chifle umplute cu pui

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

     Amestecam oul, drojdia, sarea, apa si zaharul. Punem acest amestec peste faina si adaugam untul taiat cubulete. Se framanta un aluat pana cand devine elastic si lipicios (se...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si aroma...

Postat de: merisor67 in Torturi

Ca la orice blat de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm albușurile până se spumează,...Citeste continuarea

Salata in straturi cu legume si...

Postat de: eumimi in Salate

Fierbem morcovii impreuna cu cartofii. Sfecla o fierbem separat. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari legumele fierte, iar castravetii murati ii tocam cubulete. Aranjam straturile pe un...Citeste continuarea

Cartofi cu rasol afumat de porc

Postat de: RODIMUR in Porc

Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se...Citeste continuarea

Desert biscuiti de post cu banane

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Stafidele se punla hidratat in afinata din timp . Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti afinata si apoi puneti stafidele in ea . Cocolata se taie cat mai marunt ....Citeste continuarea

Gomboti cu carne si ciuperci brune

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt. In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam...Citeste continuarea

Desert rulouri cu mere

Postat de: ladydi in Dulciuri

Spalam merele si le dam pe razatoare. Le calim cu zaharul si cu scortisoara, apoi le punem sa se scurga sucul. Dupa ce se racoresc si se scurg bine, infainam blatul de lucru si portionam...Citeste continuarea

Mancare de gutui

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

    Se spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata in unt fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic.  Se toarna 1 pahar apa...Citeste continuarea

Friptura de porc cu salvie si pireu...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase . Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia . Se presara pe deasupra...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: claudiaO in Porc

Carnea curățată de pieliti, o tocam prin masina cu sita cu găuri mari. Usturoiul il strivim cu presa si apoi il frecam cu o lingura de sare si il diluam cu zeama de carne.  Il punem...Citeste continuarea

Cum se face mixul pentru ciocolata...

Postat de: Oana in Scoala de gatit Bucataras

Ciocolata se taie marunt si apoi se pune in robot si se marunteste cat mai fin. Se rastoarna intr-un castron si se adauga restul ingredientelor. Se amesteca usor cu o lingura pana se...Citeste continuarea

Chiftele de vita si pui cu sos

Postat de: Retetegg in Mancaruri cu carne

Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs. Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi...Citeste continuarea

Desert cozonacei cu nuca, merisoare...

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Laptele se pune intr-un vas pe foc si cand incepe sa se incalzeasca, se topesc in el zaharul si untul. Nu trebuie sa fiarba, doar...Citeste continuarea

Pateu din ficatei de pui

Postat de: GABRIELAGH in Ficat

 Se spala ficateii si se pun intr-o tava in care am pus doua linguri de ulei. Se curata ceapa, se taie solzi mari, se pune peste ficatei. Se dau la cuptor la 180 grade C si se lasa...Citeste continuarea

Ciorba rosie cu perisoare de porc...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Curatati si spalati legumele . Morcovii se taie cuburi mai marisoare Telina si ceapa  se feliaza . Caliti usoar ceapa , telina si morcovii . Sarati ....Citeste continuarea

Painici integrale cu seminte de...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Fainurile se pun intr-un bol mare incapator . Fara faina alba , painea ar fi iesit mai clicoasa si nu ar fi dospit atat de usor . Drojdia se dizolva in putina apa calduta [cam...Citeste continuarea

Desert Sarah Bernard

Postat de: Criss in Dulciuri

Albusurile se pun in vasul robotului si se bat la viteza mare pana se formeaza o spuma ferma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga...Citeste continuarea

Proaspata de porc-reteta cu nr.1300

Postat de: mihaelar63 in Porc

Eu am ales bucati de carne mai macra , pentru mofturosi tinerei :d .Am mai pus si cateva bucati de grasime sa dau suculenta tocanei . Folositi o  cratita cu pereti grosi -Pe...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti sarati cu...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen. Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți....Citeste continuarea

Pulpe de pui cu ceapa rosie si...

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata, se spala bine si se usuca cu un prosop. O portocala se stoarce si in zeama se amesteca bine toate condimentele. Se pune uleiul intr-o tava, se pun pulpele si se ung bine...Citeste continuarea

Salau cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Salau

Medalioanele de salau se spala si se asaza in tava. Sarati pestele si stoarceti zeama de  lamaie  proaspat,  peste fiecare bucata. Dovlecelul se curata de coaja...Citeste continuarea

Desert cheesecake de Craciun cu...

Postat de: VanessaAli in Torturi

Baza: Macinam biscuitii fin si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 30cm, punem folie alimentara transparenta, pe fund si pe pereti, astfel ca atunci cand e...Citeste continuarea

Crispy de pui la cuptor

Postat de: Reli_B in Pui

Am taiat pieptul de pui in fasii. Am presarat putina sare si piper peste ele si le-am amestecat. Am amestecat iaurtul cu smantana si condimentele: sare, piper, boia. Fulgii de porumb i-am...Citeste continuarea

Desert pachetele cu bezea si nuca

Postat de: diaconta in Prajituri

Pentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor. Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem...Citeste continuarea

Desert bomboane cu ciocolata alba,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se mixeaza untul cu zaharul vanilat. Se topeste ciocolata pe baie de abur (se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, care se pune in apa clocotita; se mesteca pana cand se topeste),...Citeste continuarea

Desert branzoaice sau poale-n brau...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva. Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele...Citeste continuarea

Desert fursecuri spritate, fragede...

Postat de: Ina in Dulciuri

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...Citeste continuarea

Pulpe superioare de pui la cuptor

Postat de: Reli_B in Pui

Intr-o oala incapatoare amestecam uleiul cu condimentele. Spalam bine pulpele, le lasam sa se scura de apa sau le stergem cu prosoape de hartie apoi le punem in uleiul cu codimente. Le amestecam...Citeste continuarea

Carnati Thuringer cu legume la tigaie

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici.  Se fierb in apa cu sare, 7 minute, se scurg si se lasa putin la racit.  Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi,...Citeste continuarea

Desert negresa din albusuri cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm blatul pentru Negresă. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se...Citeste continuarea

Salata tunisiana mechouia

Postat de: Criss in Salate

Legumele spalate si curatate se pun intr-o tava pe hartie de copt si se coc in cuptor. Se pot coace si pe plita sau gratar, dar mie mi-a fost mau usor sa le coc pe toate odata in cuptor. ...Citeste continuarea

Supa italiana cu perisoare, orzo si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Morcovii se taie in bucati mari, ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se indeparteaza cotoarele de la cavolo nero si se taie...Citeste continuarea

Desert clatite americane cu afine

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si un praf de sare. Se adauga ouale, laptele si sucul de rodie (de la o jumatate de rodie) si se mixeaza, pana se omogenizeaza...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si gutui

Postat de: AdrianUdrea in Prajituri

Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol. Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si...Citeste continuarea

Desert tort entremet cu cocos si...

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se incorporeaza incet in spuma...Citeste continuarea

Tocana de legume

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală și se taie sub formă de rondele, sau de triunghiuri, dar de dimensiuni mai mari. (Toate legumele...Citeste continuarea

Desert prajitura Carpati

Postat de: Criss in Prajituri

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile...Citeste continuarea

Desert fursecuri arabesti

Postat de: Criss in Dulciuri

NOTA: in reteta tradusa scrie de "o cana de ceai" de ulei, zahar, faina, etc. Eu am masurat ingredientele cu o cana de cca 200 g. Important e sa masurati toate ingredientele cu acceasi...Citeste continuarea

Desert Ochelari cu zahar si...

Postat de: panacris in Dulciuri

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară. Urmează partea artistică, se...Citeste continuarea

Coaste de porc si cartofi la slow...

Postat de: mihaelam90 in Slow Cooker

Cartofii i-am curatat si taiat ca pentru prajit, dar mai grosi si i-am asezat in vasul slow cookerului Crock Pot si i-am condimentat cu sare, piper, boia si usturoi. La fel am condimentat si...Citeste continuarea

Ostropel de pui la slow cooker...

Postat de: mihaelam90 in Slow Cooker

Spalam bine si scoatem pielita pulpelor si le digilam intr-o tigaie cu putin ulei pe aragaz, cam 5-10 minute. Rosiile in bulion le-am pasat la blender, dupa care le-am amestecat cu sucul de...Citeste continuarea

Desert braduti din aluat de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin. Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari,...Citeste continuarea

Tort aperitiv, pentru zilele cu...

Postat de: RODIMUR in Peste

Se taie blatul (pâinița) în trei felii. Se curăță și se spală cele două cepe. Una din ele se taie foarte mărunt, pentru pasta de pește, iar cealaltă se taie rondele/felii....Citeste continuarea

Friptura de pui la cuptor

Postat de: eumimi in Pui

Amestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt. Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem...Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...Citeste continuarea

Rata pe varza acra

Postat de: Pungasa_Rogue in Rata

Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi,...Citeste continuarea

Desert tort egiptean

Postat de: Bunica in Torturi

Blatul Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt. Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma. Scoate telurile. Adauga...Citeste continuarea

Pulpe de pui dezosate cu mustar la...

Postat de: Leontina_Costel1970 in Pui

Intr-un castron amestecam untul, uleiul, mustarul, boiaua, sarea si piperul pana obtinem o pasta, trecem prin acest amestec pulpele de pui, apoi le asezam intr-o tava si acoperim tava cu hartie de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]