Chifle Laugenbrot

de Gherca Daniela in Piine, 28 Mar 2019 | 5098 vizualizari

 

Aceste painici sunt extraordinare si foarte usor de facut. Gustul intens de covrigi cu o crusta crocanta si miez pufos. O sa va placa sigur!
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 270 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 30 ml ulei
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • In plus:
  • 2 litri apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu sare
  • Optional: pentru presarat deasupra:
  • mac, susan sau sare grunjoasa (eu nu am pus)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Laugenbrot:

      Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si uleiul, amestecam putin cu degetele si la final adaugam faina, putin cate putin pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat fara a se lipi de mana.
     Lasam coca obtinuta la crescut pana isi dubleaza volumul.
     Dupa ce a crescut, punem pe foc, intr-o oala sau un vas mai mare apa, bicarbonatul si sarea si lasam  sa fiarba. In acest timp ne ocupam de aluat.
     Rupem cate o bucata de aluat de 90 g (cantarite) si formam cu degetele chifle rotunde.
     (Mie mi-au iesit 9 painici)!
     Din momentul in care apa a inceput sa fiarba adaugam chiflele, cate 3, pe rand si le lasam la oparit fix 30 secunde, pana se ridica deasupra. Scoatem cu o spumiera si le asezam intr-o tava tapetata  cu hartie de copt. Crestam putin chiflele si bagam tava la cuptorul preincalzit la 210°C pentru aproximativ 20 minute.

Cand sunt frumos rumenite sunt gata si asteapta sa fie servite...sunt minunate calde :x

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

29.03.2019, 11:45

Rocsi 1

29.03.2019, 19:12

Sunt atat de grozave! Pe mine m-au cucerit de la prima incercare, apoi le-am tot facut!

Merisor 1

30.03.2019, 13:19

Cât de reușite sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin