Aceste painici sunt extraordinare si foarte usor de facut. Gustul intens de covrigi cu o crusta crocanta si miez pufos. O sa va placa sigur!
"Retete de post creative"
Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si uleiul, amestecam putin cu degetele si la final adaugam faina, putin cate putin pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat fara a se lipi de mana.
Lasam coca obtinuta la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, punem pe foc, intr-o oala sau un vas mai mare apa, bicarbonatul si sarea si lasam sa fiarba. In acest timp ne ocupam de aluat.
Rupem cate o bucata de aluat de 90 g (cantarite) si formam cu degetele chifle rotunde.
(Mie mi-au iesit 9 painici)!
Din momentul in care apa a inceput sa fiarba adaugam chiflele, cate 3, pe rand si le lasam la oparit fix 30 secunde, pana se ridica deasupra. Scoatem cu o spumiera si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Crestam putin chiflele si bagam tava la cuptorul preincalzit la 210°C pentru aproximativ 20 minute.
Cand sunt frumos rumenite sunt gata si asteapta sa fie servite...sunt minunate calde :x