Atât de simplu de preparat și tare gustoase, dar și aspectuoase cu așa joc de culori, îi poți cuceri și pe cei mici cu ele!
Pot fi preparate și de post cu feta în loc de brânză telemea.
Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 5-6 minute, până elimină din lichid, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie. Le întoarcem pe partea cealaltă și repetăm procedeul. Ungem grillul cu foarte puțin ulei de măsline, îl punem la încins și rumenim feliile de vânătă și dovlecel pe ambele părți, doar până se pătrund ușor. Ardeii capia îi coacem pe grătar și îi curățăm. Usturoiul îl curățăm, îl pisăm cu sare și piper, apoi îl amestecăm cu ulei de măsline. Brânza o feliem mai grosier în formă dreptunghiulară. Ungem cu uleiul aromat cu usturoi feliile de vânătă și dovlecel. Apoi, așezăm una peste alta ,câte o felie de vânătă și una de dovlecel. Peste acestea așezăm o felie de ardei capia copt. Așezăm brânza la un capăt al aranjamentului și rulăm strâns. Prindem ruloul cu o scobitoare și îl așezăm frumos pe platou. Ca să avem joc de culori, așezăm diferit feliile de vânătă și dovlecel, să fie un rulou cu vânăta deasupra și altul cu dovlecelul deasupra. Sper să vă încânte și pe voi ideea acestor Rulouri aperitiv cu legume trase la grill și brânză, că tare bune sunt!