Desert prajitura de post cu foi de bulion si crema de halva

de stefy_a in Prajituri, 30 Mar 2019 | 3804 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

Foi (4 bucati):

  • 16 linguri apa
  • 2 lingurite de bulion
  •  16 linguri ulei
  •  un pliculet praf de copt (10 g)
  •  6 linguri zahar
  •  faina cat cuprinde

Crema de halva:

  • 250 g de halva
  •  500 g mere
  • 75 g zahar
  • 2 linguri ulei

Decor:

  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu foi de bulion si crema de halva:

Foi:
- cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt
- se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit de tare
- cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt
- se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit de tare
- aluatul obtinut se imparte, in 4 partie egale
- se decupeaza hartia de copt fix cat tava de copt si se pune fiecare parte de aluat pe ea, cu putina faina presarata peste aluat
- cu ajutorul sucitorului, se intinde fiecare foaie direct pe hartia de copt (astfel evitati sa faceti foaia mai mica sau mai mare decat este tava)
- fiecare foaie se coace la 200 de grade, circa 3-4 minute

Crema de halva:
- se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea mare
- se pun la calit impreuna cu uleiul si zaharul
- dupa ce sunt calite, merele se scurg de zeama lasata
- peste merele calite se adauga halvaua data prin razatoarea mare si se amesteca pana la omogenizare
- foile se ung cu crema obtinuta, se pune peste ele o greutate si se lasa la rece peste noapte, se pudreaza cu zahar pudra dupa care se taie si se serveste 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu foi de bulion si crema de halva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure